fbpx
Сьогодні
Фото 13:48 03 Вер 2023

Все інше потім, спочатку ЗСУ: в Одесі мешканці вийшли на протест проти сумнівних тендерів

Фото: Думська

На день міста в Одесі біля будівлі мерії зібрались люди з плакатами та вимагали скасувати тендери на реконструкцію Київського райсуду та Театру юного глядача за гроші міського бюджету та передати їх на ЗСУ.

Пр це  пише Рубрика, посилаючись на Facebook голови благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерини Ножевнікової, "Думську", "Суспільне".

Як наголосила Кожевнікова, активісти не дозволять міській владі витрачати навіть копійку на непершочергові витрати під час війни.

Одеса, протест

Фото: Думська

"І ми не дозволимо вам знущатися з наших захисників і з нас. Місто, яке вийшло з закликом не проти влади, а до влади – припинити безглузді тендери і згадати, що в нас всіх лише одна країна. І від дій кожного зараз залежить доля країни", зауважила голова "Корпорації монстрів".

Одеса, протест

Фото: Суспільне Одеса

Як повідомляли ЗМІ, на площу вийшли від 400 до 600 людей. Зазначають, що протест пройшов мирно та "був проігнорований владою".

Одеса, протест

Фото: Думська

Як підкреслили організатори, головна мета протесту, звернути увагу влади на необхідність спрямувати всі зусилля на допомогу армії та військовослужбовцям, які захищають мирне існування нашого міста.

Одеса, протест

Фото: Суспільне Одеса

Причиною мітингу є сумнівні тендери міської та обласної влади. На кшталт,

  • місто вирішило виділити на реконструкцію Київського районного суду,
  • понад 30 млн гривень область вирішила витратити на ремонт фасаду Театру юного глядача,
  • понад 30 млн – на ремонт доріг у селі Дачне.
Одеса, протест

Фото: Думська

Дві фракції міськради – "Слуга народу" та "Європейська солідарність" звернулись 25 серпня до міського голови Одеси з проханням скасувати тендер на ремонт Київського райсуду.

Люди планують влаштовувати подібні мітинги щосуботи. Перший такий мітинг відбувся 28 серпня.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України подало позов про стягнення 456 млн гривень з підприємства, яке поставило неякісні продуктові набори для Збройних сил. Позов розглядатиметься 6 вересня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: