fbpx
Сьогодні
14:05 01 Вер 2023

В’їзд для старих автомобілів у Лондон став платним: як працює це рішення

15,7 долара за в'їзд у місто сплачуватимуть водії, транспортні засоби яких не відповідають відповідним вимогам.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Cities Today.

У чому проблема?

Старі автомобілі на паливі спричиняють викиди та забруднюють повітря міста, що відповідно є прямою загрозою для здоров'я жителів центру.

За даними мерії, лише одна з десяти машин, що їздять околицями Лондона, не відповідає вимогам, хоча це заперечують критики. За їхньою інформацією, це понад 690 тисяч автомобілів.

Яке рішення?

В'їзд для старих автомобілів у Лондон став платним.

Мер Лондона Садік Хан розширив міську зону наднизьких викидів (ULEZ) на всі 32 райони.

"Це знаковий день для нашого міста, який призведе до зеленішого та здоровішого Лондона для всіх. Рішення про розширення на весь Лондон було важким, але необхідним для порятунку життів та для запобігання проблемам зі здоров'ям", — коментує мер.

Очікується, що дане рішення призведе до досягнення цілі по якості повітря на 184 роки раніше, ніж прогнозували експерти.

Як це працює?

Однак розширення зони викликало суперечки та протести деяких мешканців. Із семи місцевих органів влади, що межують з Лондоном, лише один погодився встановити дорожні знаки-попередження про в'їзд у зону наднизьких викидів.

У результаті такого рішення водії транспортних засобів, які не відповідають вимогам, платитимуть 15,7 долара за в'їзд. Штраф за несплату складає 229 доларів.

У 2019 році ULEZ спочатку запустили у зоні стягнення плати за затори в центральній частині Лондона, а вперше розширили в жовтні 2021.

Платний в'їзд зробили для дизельних автомобілів та фургонів, які не відповідають стандарту Євро-6 (зазвичай куплені новими до 2015 року), а також бензинових автомобілів та фургонів, які не відповідають стандарту Євро-4 або вище (придбані до 2006 року).

Нагадаємо, що з 1 вересня, якщо у пасажирському транспортному засобі не буде визначений клас екологічності або зазначений клас екологічності ЄВРО-1, подати заявку на перетин кордону стане неможливим.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: