fbpx
Сьогодні
22:05 31 Сер 2023

Екорішення: Чехія хоче інвестувати €12 мільйонів в українські котельні на біомасі

Фото: facebook anna.zamazeeva

Чеські партнери готові інвестувати понад €12 мільйонів у котельні на біомасі загальною потужністю понад 80 МВт для безперебійного теплопостачання в українських лікарнях та інших установах.

Про це повідомляє голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Ганна Замазєєва у Facebook за результатами зустрічі представників чеського фонду "RSJ Investments" з українськими партнерами.

У чому проблема?

Наразі котельні на біомасі виконують важливу соціальну функцію, і обігрівають дитячі садки, школи, лікарні.

Головна перевага таких котелень – використання місцевих видів палива, які зазвичай коштують дешевше за газ.

Відповідно місцеві органи влади менше коштів витрачають на опалення і більше – на власні потреби. Крім того, використання біопалива дає можливість скоротити споживання імпортного газу.

Яке рішення?

Чеські партнери планують інвестувати €12 мільйонів в українські котельні на біомасі.

Як це працює?

Ганна Замазєєва розповіла, що на зустрічі обговорили, як примножувати такі проєкти та стимулювати інвестиції, щоб допомогти громадам проходити опалювальний сезон.

"Розглянули законодавче поле та ті ініціативи, над якими працює команда Агентства, щоб стимулювати залучення інвестицій у цю сферу. Ми працюємо над зняттям бар'єрів, які виникають у виробників тепла з альтернативних видів палива", – розповіла Замазєєва.

Вона додала, що на зустрічі детально розглянули всі перепони, з якими стикаються учасники ринку, та обговорили різні шляхи їх подолання.

"Маємо чимало спільних думок і позицій! Домовилися співпрацювати щодо розбудови виробництва тепла з альтернативних видів палива, а також вирощування енергетичних рослин", – підкреслила Замазєєва.

Нагадаємо, інклюзивно-ресурсний центр та ясла-садочок №2 "Зірочка" в Городищі, Шелепуський ліцей Мошнівської громади та школа № 1 в Руській Поляні Черкаської області отримали блочно-модульні котельні теплопродуктивністю 100 та 50 кВт в рамках програми допомоги, яка здійснюється ЮНІСЕФ за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA).

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: