fbpx
Сьогодні
Фото 16:58 31 Сер 2023

SoftServe та Superhumans розпочали американсько-українську місію протезування військових та цивільних

English version here

Компанія SoftServe та центр реабілітації Superhumans розпочали навчальну місію з протезування українців, які постраждали від війни – військових та цивільних. В межах проєкту, медики Медичного центру ортезування та протезування (Меріленд, США) навчатимуть українських спеціалістів роботі з випадками складних ампутацій та комплексного протезування. 

Про це інформує Рубрика.

Проєкт стартував 21 серпня, американські медики провели перші 10 днів місії у Львові в центрі Superhumans, де поділилися своєю експертизою з українськими медиками та працювали над протезуванням пацієнтів. 

  "Для себе ми визначились, що хочемо працювати саме з Медичним центром протезування та ортезування, оскільки вони мають найкращий досвід роботи з військовими. Але до цього партнерства ми йшли довго – приблизно рік. І стало воно можливим завдяки підтримці компанії SoftServe, яка почула нашу потребу у тренуванні протезистів та підвищенні їхніх навичок.


Так, ми стартували цей проєкт, де можемо одночасно навчати наших протезистів і протезувати пацієнтів. Мета першого етапу місії була попрацювати з 10 пацієнтами, але в результаті ми змогли допомогти 23. Це дуже тішить. Планували, що другий етап місії буде проведений у США, але вирішили, що він буде присвячений верхнім кінцівкам і його проведемо також в Україні" – коментує Ольга Руднєва, СЕО Superhumans Center.

Загальна вартість місії, яку фінансує SoftServe, — 1 000 000 $ (мільйон доларів США)

"Нам від самого знайомства з центром Superhumans, дуже відгукнулись їхні цінності і імпонував їхній підхід, тому рішення про виділення 1 млн доларів було прийнято фактично миттєво. Після декількох зустрічей, ми вирішили, що хотіли б докластися саме до цього проєкту. І вже можемо побачити наприкінці першого етапу, що це було правильним рішенням.

За такий короткий проміжок часу команда змогла подвоїти кількість пацієнтів, які вийдуть з центру з абсолютно новою якістю життя, це просто є фантастично. Надалі будуть розроблені протоколи, завдяки яким покращуватиметься експертиза серед українських лікарів і все більше пацієнтів зможуть отримати допомогу""– коментує Анастасія Фролова, регіональна менеджерка SoftServe в Україні.

Серед українських медиків, які беруть участь в навчально-практичній роботі з американськими колегами – спеціалісти зі всієї України. Наступний етап місії відбудеться в жовтні також у Львові. В його межах працюватимуть вже з протезуванням верхніх кінцівок

"Це початок надзвичайної пригоди, коли ми будемо працювати і допомагати з найскладнішими випадками та зможемо надати пацієнтам кращий рівень життя. Ми раді співпраці з українськими медиками, вони навчилися чогось в нас, але і ми також багато чого навчились від них. Наша мета – працювати тут з командою Superhumans і командами по всій Україні, щоб покращити їхні знання і щоб вони могли уникнути помилок, яких ми припускалися раніше. Те, як ми протезували військових 17 років тому і як це виглядає зараз – велика різниця. Сподіваємось, що ця співпраця буде тривалою і хочу подякувати Ользі та Андрію з центру Superhumans та компанії SoftServe за те, що надали нам таку можливість продовжувати навчати і вчитися" – коментує Ян Фотергілл, протезист, операційний директор, Медичний центр ортезування та протезування, США.

Загалом, місія триватиме до кінця року, в межах якої відбудуться ще кілька етапів спільних американсько-українських навчань. В межах місії лікування отримають більше 30 пацієнтів. 

Довідка

Superhumans – сучасна клініка протезування, реабілітації та реконструктивної хірургії для військових та цивільних, що постраждали від війни в Україні. Усі послуги в клініці для пацієнтів є безкоштовними. Центр фінансується донорами та партнерами. Перший Superhumans Center відкрили 5 місяців тому у Винниках, неподалік Львова. В найближчі роки Superhumans відкриє ще 5 центрів у різних містах України: Харків, Миколаїв, Вінниця, Рівне, Дніпро. Проект ініційовано українським бізнесменом Андрієм Ставніцером. 

SoftServe найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. Понад 10 000 співробітників працюють у більш як 50 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (США).  Компанія працює над понад 900 активними проектами для клієнтів у країнах Північної Америки, ЄС, та Азії. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та ін. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure, NVIDIA та інших великих технологічних компаній. 

Медичний центр ортезування та протезування (Medical Center Orthotics and Prosthetics (MCOP) американський медичний центр, розташований у штаті Меріленд, який спеціалізується на протезуванні пацієнтів з ампутаціями різної складності. Центр є відомим саме через роботу з американськими військовими, адже співпрацює з Міністерством оборони США. Медики центру запротезували понад 1000 ветеранів війни в Іраку та Афганістані та щороку всередньому протезують понад 350 пацієнтів.

Нагадаємо, в Україні запрацював Центр складного ендопротезування, остеоінтеграції та біоніки.

Також ми повідомляли, що на Житомирщині за підтримки Естонії планують створити Центр реабілітації та протезування.

Окрім того, повідомлялось, що майже 59 тисяч цивільних і військових, які постраждали від війни, за пів року звернулися до Міністерства соціальної політики за допоміжними засобами реабілітації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: