fbpx
Сьогодні
Фото 15:19 27 Сер 2023

Грузинська співачка Катамадзе відвідала реабілітаційний центр МВС України

Фото: t.me/mvs_ukraine

Щоб підтримати українських бійців, грузинська співачка Ніно Катамадзе відвідала реабілітаційний центр Міністерства внутрішніх справ України.

Про це МВС повідомило в Телеграмі, цитує Рубрика.

Фото: t.me/mvs_ukraine

"Ніно Катамадзе одна з тих, хто з перших днів повномасштабного вторгнення підтримує Україну і допомагає бійцям. Адже і сама знає, що це, коли Росія розпочинає війну і незаконно забирає території", – зауважили у міністерстві.

Так, разом із державним секретарем МВС Інною Ящук Катамадзе провідала бійців, які проходять реабілітацію в центрі, оглянула кабінети стоматолога, психолога і штучного мікроклімату та зал психофізіологічного розвантаження.

Фото: t.me/mvs_ukraine

Співачці показали, як і де проходять заняття з відновлення функції пошкоджених кінцівок пацієнтів.

Також гостя відвідала тренажерний зал і кімнати відпочинку, де разом із військовими можуть перебувати їхні рідні.

Зауважимо, що восени 2022 року МВС заявило про розширення мережі реабілітаційних центрів і пакету послуг для поранених бійців.

Довідка

Ніно Катамадзе – грузинська джазова співачка. Протягом 1990–1994 років навчалася в Батумському музичному інституті на вокальному факультеті.

З 1990 року виступає на сцені вокалісткою у рамках різних музичних проєктів. У 1999 році почала співпрацю із грузинським гуртом "Insight", яка триває й досі.

Концертний тур на підтримку нового альбому восени 2008 року відбувався у супроводі "Insight" і Державного камерного ансамблю "Київські солісти" (Україна) під керівництвом московського диригента Ігоря Розумовського. Співачка відвідала найбільші міста України і росії та Ніццу (Франція).

У 2014 та 2015 роках перебувала в складі журі українського вокального талант-шоу "X-Фактор" в п'ятому і шостому сезонах шоу. У п'ятому сезоні її підопічний, Дмитро Бабак, здобув перемогу. У 2019 повернулася до складу журі в десятому сезоні проєкту в ролі запрошеної судді.

У червні 2019 року на своїй сторінці в Facebook Катамадзе зробила заяву, в якій відмовилася від подальших концертів на території росії, назвала росію окупантом, володимира путіна ворогом Грузії, також зазначивши, що "ніколи не співала російською".

Нагадаємо, у Львівській області презентували проєкт "Ліга Нескорених". Він має на меті допомогти українським захисникам, які зазнали поранень, та їх сім'ям пройти психологічну та фізичну реабілітацію засобами фізичної культури та спорту.

Також Рубрика писала, що на Житомирщині за підтримки Естонії планують створити Центр реабілітації та протезування.

А у Києві відкрили унікальний реабілітаційний майданчик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: