fbpx
Сьогодні
11:15 28 Лип 2023

У Києві відкрили незвичний реабілітаційний майданчик просто неба: у чому рішення

У Києві відкрився незвичний реабілітаційний майданчик просто нема. Це пілотний проєкт, що розрахований для реабілітації людей, які мають травми ніг чи ампутації.

Про відкриття майданчика розповіли на фейсбук-сторінці КО "Київзеленбуд".

У чому проблема?

"Реабілітація людей, що мають травми ніг, ампутації – це дуже складний і довготривалий процес як психологічний, так і фізіологічний. Адже слід вчитися заново ходити, відчувати поверхню, різницю між різними покриттями, як то асфальт, бруківка, решітка, розуміти найменші перепади висоти – все те, на що раніше, можливо, навіть не звертали уваги, стає помітним", — йдеться у повідомленні.

Яке рішення?

Майданчик розташований у сквері біля будівлі Київської міської клінічної лікарні № 4 за адресою вул. Солом'янська, 17.

У цій лікарні проходять реабілітацію чимало військових, а також людей, які постраждали внаслідок воєнних дій.

У столиці з'явився реабілітаційний майданчик просто неба для людей із травмами ніг

Як це працює?

У сквері на площі 192 кв. м комунальники створили тренувальний майданчик з типів покриття, які найчастіше використовуються у населених пунктах.

Тут поєднано різні види ФЕМу за текстурою, розмірами та укладкою (Профіт, Пасіон, Маргарита, Венеція, Піщаник, Креатив, Старе місто, Ротердам Антик, Квадрат 200х200, Шашка, Плита 300х300, Плита полірована 325х325).

Також додали ділянки з паркувальною решіткою, флатом, шаблонами уваги та руху і невеликий дерев'яний місток. Звісно, встановили також лави, урни по периметру.

"Це новий досвід не лише для Києва, а й для України. Подібні об'єкти є в інших європейських країнах. Проте вони орієнтовані на цивільних. Ми ж сьогодні живемо в умовах війни, коли чимало людей (військових насамперед) мають і психологічні травми, ПТСР. Саме тому так важливо створювати такі майданчики біля лікарень, реабілітаційних центрів, у більш-менш спокійних і тихих місцях", — йдеться у повідомленні КО "Київзеленбуд".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: