fbpx
Сьогодні
15:46 25 Сер 2023

Нацспротив: з ТОТ України росія викрала щонайменше 3,7 млн тонн зерна

English version here

Країна-агресорка викрала з тимчасово захопленої території України, за виключенням Криму, щонайменше 3,7 мільйона тонн українського зерна.

Про це інформує Центр національного спротиву.

Зазначається, що лише з Запорізької області росіяни викрали 1,4 мільйона тонн збіжжя.

"Все це зерно грабується росіянами у фермерів, які вимушені здавати продукцію за фіксованими цінами в рази нижче ринкових. Далі зерно перепродається дотичним до гауляйтерів підприємствам й реалізується за ринковими цінами у самій РФ", – йдеться у повідомленні.

У Нацспротиві наголосили, що на всіх причетних до крадіжки українського зерна чекає відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Довідка

Награбоване зерно, яке зібрали на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей, росіяни активно транспортують через порти у Криму.

За даними ЦНС, ймовірно, награбоване українське зерно відправляється на африканські ринки.

Крім цього, для вивезення зерна росіяни використовують Маріуполь на Донеччині. Там курсують фури з зерном, які прямують у напрямку Новоазовська та Ростова-на-Дону у росії.

"Зерно на ТОТ скупляються за безцінь та й лише для того, аби імітувати картинку ринкових відносин. Усі фермери захоплених регіонів мають здавати зерно пшениці ворогу за фіксованою ціною, які в рази нижче ринкових", – наголошують у центрі нацспротиву.

Так 16 серпня стало відомо, що російські загарбники відправили черговий російський корабель із півтора тисячами тонн українського зерна з окупованого Маріуполя.

Нагадаємо, що 17 липня у Кремлі відмовилися від продовження "зернової угоди". Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що домовленості щодо "зернової ініціативи" фактично припинені.

Після цього президент України Володимир Зеленський запропонував Туреччині та ООН продовжити "зернову ініціативу" у тристоронньому форматі. Держава розглядає можливість транспортування продовольства через територіальні води Румунії та Болгарії.

19 липня, Міністерство оборони рф пригрозило, що будь-які країни, під прапорами яких судна направлять до українських портів, вважатимуться залученими до війни.

Водночас російський диктатор володимир путін заявив, що росія відновить свою участь у "зерновій угоді" лише у випадку, якщо Захід виконає низку вимог.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: