fbpx
Сьогодні
10:27 25 Сер 2023

Британська розвідка спрогнозувала наслідки можливої загибелі прихожина для групи "Вагнера"

На переконання британської розвідки, ймовірна загибель євгена пригожина матиме наслідком глибоко дестабілізуючий вплив на групу "Вагнера".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, 23 серпня, через два місяці після заколоту групи "Вагнера", бізнес-джет Embraer, пов'язаний з "Вагнером", розбився під Твер'ю, між Москвою і Санкт-Петербургом. російська влада стверджує, що на борту загинули 10 людей, зокрема власник "Вагнера" євген пригожин.

"Точних доказів того, що Пригожин перебував на борту, поки немає, і відомо, що він вживає виняткових заходів безпеки. Однак цілком імовірно, що він справді мертвий", – йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, смерть пригожина майже напевно матиме наслідком глибоко дестабілізуючий вплив на групу "Вагнера".

Його особисті якості – гіперактивність, виняткова сміливість, прагнення до результату та крайня жорстокість навряд чи можуть знайтись у будь-якого наступника.

"Вакуум лідерства у групі "Вагнера" буде посилено повідомленнями про те, що засновник і польовий командир Дмитро Уткін та начальник тилу Валерій Чекалов також мертві", – зазначають у Міноборони Британії.

Що відомо про пвк "вагнер" насьогодні

Нагадаємо, що 23 серпня, у Тверській області рф розбився літак Embraer Legacy 600 із 10 людьми на борту.

Тоді вже стверджували, що у літаку міг перебувати і сам пригожин, бо він значився у списку пасажирів. 

Пізніше Росавіація опублікувала імена всіх пасажирів – там значився пригожин, командир ПВК "Вагнера" та дмитро уткін, заступник пригожина Валерій Чекалов та ще кілька найманців.

Наближений до ПВК "Вагнера" Telegram-канал Grey Zone стверджує, що літак євгенія пригожина збили вогнем із ППО. Також пишуть, що як версію катастрофи літака пригожина розглядають теракт на борту.

Своєю чергою, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) схиляються до думки, що російський диктатор володимир путін помстився за приниження заколотом та віддав наказ знищити керівництво пвк "вагнера".

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не має жодного стосунку до загибелі в росії ватажка найманців пвк "вагнер" євгенія пригожина.

"Ми не маємо до цього стосунку. Усі розуміють, хто стосунок має", – сказав він у четвер журналістам у Києві.

"Ви знаєте, коли Україна говорила і зверталася до країн світу щодо літаків, ми не це мали на увазі. Ми мали на увазі зовсім інше і ми хотіли підтримку, хоча, напевно, це також у якомусь сенсі слова допоможе", – додав президент.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: