fbpx
Сьогодні
Відео 21:02 23 Сер 2023

Росзмі: у Тверській області розбився літак Пригожина, сам очільник пвк "вагнер" міг бути теж на борту

У російській Тверській області розбився приватний літак, який нібито належить ватажку ПВК "Вагнер" євгену пригожину.

Про це повідомили пропагандистські змі.

За їхніми даними, мова йде про бізнес-джет Embraer ERG 135 з бортовим номером RA-02795, який здійснював рейс Москва – Санкт-Петербург. На його борту перебувало щонайменше 7 людей.

Також стверджують, що у літаку міг перебувати і сам Пригожин – він значився у списку пасажирів. Влада рф вже почала розслідування аварії літака Embraer.

ЗМІ повідомляють, що перед падінням джета очевидці чули два вибухи. Потім у літака відвалилося крило та стабілізатор, які впали неподалік занедбаної ферми в селі Куженкіне.

У мережі з'явилися відео падіння літака і пожежі вже на землі. На них видно, як літак без одного крила падає вертикально вниз.

Російська пропагандистка Ксенія Собчак із посиланням на свої джерела повідомила, що впав літак Embraer, який належить Євгену Пригожину.

"Це сталося за 15 кілометрів від Хотилово. За нашою інформацією, там було 3 людини екіпажу і 7 пасажирів. Чи був там сам Пригожин − невідомо", − написала Собчак.

Інші очевидці заявляють, що борт ватажка "Вагнера" вибухнув прямо в повітрі.

Пізніше МНС Росії підтвердило, що у Тверській області поблизу населеного пункту Куженкіно сталося падіння приватного літака Embraer Legacy, що здійснював рейс Москва − Санкт-Петербург.

Повідомляють, що на борту перебували 10 осіб, із них 3 члени екіпажу.

За попередньою інформацією, усі, хто перебував на борту, загинули.

МНС Росії повідомило, що проводить пошукові роботи.

Пропагандистське видання ТАСС із посиланням на Росавіацію повідомило, що серед пасажирів літака значився Євген Пригожин.

ЗМІ пишуть, що на борту літака, крім самого Пригожина, був також і його заступник − Дмитро Уткін із позивним "Вагнер".

Наближений до ПВК "Вагнера" Telegram-канал Grey Zone стверджує, що літак Євгена Пригожина збили вогнем із ППО.

Також пишуть, що як версію катастрофи літака Пригожина розглядають теракт на борту.

Що сталося з пвк "вагнер"

23 червня, пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, а потім на москву, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що власник пвк "Вагнер" у розмові з Лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф.

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він "піде до Білорусі". А "вагнерівців" влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, "є слово президента росії".

Окрім того, путін вкотре назвав справжнім ворогом Україну і запропонував "вагнерівцям" 3 варіанти дій:

  • продовжувати "служити росії", підписавши контракт з Міноборони чи іншими російськими спецслужбами,
  • вийти у відставку і поїхати додому,
  • поїхати до Білорусі.

Як Рубрика писала, 1 липня у рф запустили кампанію проти вагнерівців. В ефірі російського пропагандистського "Первого канала" повідомили про неефективність пвк "вагнер" порівняно з вояками рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: