fbpx
Сьогодні
16:15 24 Сер 2023

Очільник МВС: на фронті насьогодні перебувають всі бригади "Гвардії наступу"

Фото: Гвардія наступу

Станом на 24 серпня усі бригади "Гвардії наступу" перебувають на фронті.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю "Цензор.нет".

Журналісти запитали в очільника МВС щодо проблем із комплектацією, зокрема, технікою.

"Усі бригади "Гвардії наступу" перебувають на фронті. І ми намагалися й намагаємось у нинішніх умовах мінімізувати наші втрати. Насамперед людські, а потім в озброєнні й техніці. Звичайно, що озброєння й техніки дуже часто бракує в достатній кількості, так як цього вимагає штатний розпис", – зазначив Клименко.

Глава внутрішніх справ також додав, що на його думку, підрозділи забезпечені тим озброєнням, яке дає їм змогу активно вести бойові дії.

"Зрозуміло, що якщо буде зменшено кількість матеріально-технічної допомоги від країн-партнерів, ми матимемо серйозні проблеми, зокрема з артилерію, наприклад, із бойовою технікою", підкреслив Клименко.

Окрім того, очільник МВС розповів про роботу та терміни перебування "Гвардії наступу" на деокупованих територіях сходу та Криму. І заявив, що вона буде там до повного встановлення української державної влади на цих територіях.

"На деокупованих територіях Збройних сил не буде, там будуть підрозділи Національної гвардії, прикордонної служби та поліції. Ці люди, які мають досвід бойових дій, якраз і мають виконати функції стабілізації обстановки і дотримання законності на цих територіях", – зазначив Клименко.

Довідка

На початку лютого Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування добровольчих батальйонів "Гвардії наступу". Ці підрозділи націлені, зокрема, на звільнення окупованих росією територій.

Добровольці, які подають анкети на вступ до "Гвардії наступу" мають самі обрати бригаду, у якій хочуть служити. Таких бригад вісім, їх створюють на базі частин, що вже мають бойовий досвід.

Нагадаємо, що в Україні вже сформували повністю вісім бригад "Гвардії наступу", вони надійдуть під командування Сил оборони після отримання бойового завдання, окрім того, буде ще набрано додаткові підрозділи.

Пізніше ми писали, що у складі "Гвардії наступу" формується ще одна бригада, вона називатиметься "Хартія".

Як писала Рубрика, у Запорізькій області українські військові підняли прапор над селом Роботине, за яке останнім часом тривають серйозні бої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: