fbpx
Сьогодні
19:50 24 Сер 2023

Україна отримала від фонду ЮНІСЕФ 20 сучасних швидких для новонароджених: у чому рішення

English version here

Фото: ОПУ

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доправив в Україну 20 автомобілів, оснащених найсучаснішим обладнанням для допомоги новонародженим.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт Офісу президента.

У чому проблема?

"З початку російського вторгнення в Україні народилося чверть мільйона дітей. Це означає, що їхні мами чули сигнали тривоги, бігли до бомбосховищ, нервували. Інколи не мали вчасного доступу до медицини.

Інколи народжували у незвичних для породіль умовах. Кількість передчасних пологів лише торік збільшилась на 10%, і це безпосередній результат війни. Діти, які мали прийти у світ у нормальних умовах, приходять у нього в екстремальних", наголосила перша леді.

Яке рішення?

Зеленська також повідомила, що постачання неонатальних швидких є результатом переговорів на полях Генасамблеї ООН восени 2022 року та зустрічі з виконавчою директоркою Фонду ООН у галузі народонаселення і виконавчою директоркою ООН Жінки Сімою Бахус.

Автомобілі передадуть в обласні дитячі лікарні та перинатальні центри в 16 областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій.

Як це працює?

Як повідомляють, карети швидкої допомоги укомплектовані спеціалізованим обладнанням для надання невідкладної допомоги породіллям і немовлятам ще в дорозі.

Зокрема, тут є:

  • транспортні інкубатори,
  • апарати штучної вентиляції легень для новонароджених,
  • пристрої для візуалізації вен AccuVein,
  • реанімаційні кейси,
  • прилади для фототерапії для лікування жовтяниці новонароджених та вимірювання рівня білірубіну.
Швидка для новонароджених

Фото: ОПУ

"Потрібно, щоб кожне наше слово, кожне зобов'язання ставало справою, а не залишалося словами. Бо лише справи рятують. Не слова, а швидка допомога потрібна людині, яка перебуває в небезпеці. Отже, ми робимо все правильно", резюмувала Зеленська.

Довідка

Відзначимо, що дитячий фонд ЮНІСЕФ – спеціалізована структура ООН. ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей, який працює у понад 190 країнах і територіях світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно розробляють практикум із мінної безпеки для українських учнів. Для вчителів буде доступний онлайн-курс із викладання мінної безпеки для дітей різного віку.

Окрім того, в Україну ЮНІСЕФ доставив 240 тисяч доз вакцини проти поліомієліту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: