fbpx
Сьогодні
Відео 13:38 22 Сер 2023

Європа надасть нову військову допомогу Україні: Зеленський озвучив деталі

Фото: Віталій Носач / РБК-Україна

У ході візиту президента Володимира Зеленського до чотирьох країн Європи Україна досягла важливих домовленостей. Зокрема, було оголошено щонайменше чотири нових оборонних пакетів від партнерів та є рішення щодо постачання винищувачів F-16.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського під час ветеранського форуму.

"Результатами візитів протягом цих чотирьох днів є щонайменше чотири нових оборонних пакетів від наших партнерів. А основне чого ми досягли – це відкриття для нашої держави постачання F-16", – сказав Зеленський.

Зокрема, за його словами, є домовленості про конкретну кількість першого постачання винищувачів від Нідерландів і Данії. Однак президент зазначив, що йде робота над "ще більшим результатом".

"Я зустрівся з нашими хлопцями та дівчатами, які вже почали тренування в Данії. Також українські пілоти та інженери почнуть навчання в інших країнах авіаційної коаліції. Ми розширюємо тренувальні програми", – додав Зеленський.

Візит Зеленського до Північної Європи

Нагадаємо, на вихідних Володимир Зеленський відвідав країни Північної Європи.

Як повідомлялося, у суботу, 19 серпня, Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді України перебував у Швеції з робочим візитом.

Під час візиту президент провів низку зустрічей, зокрема з прем'єр-міністром, парламентарями. У палаці Стенхаммар, що в лені Седерманланд на південному сході Швеції, президента Володимира Зеленського та першу леді Олену Зеленську прийняли королівське подружжя Швеції – король Карл Густав XVI і королева Сільвія у палаці Стенхаммар.

У ході візиту до Швеції 19 серпня було досягнуто домовленостей щодо озброєнь, зокрема щодо виробництва техніки в Україні, а також про початок тестування пілотами ЗСУ винищувачів Gripen.

У неділю, 20 серпня, глава держави Володимир Зеленський прибув з візитом до Нідерландів, де було порушено питання поставок винищувачів F-16 Україні.

Після візиту в Нідерланди Володимир Зеленський прибув в Данію.

У Нідерландах та Данії 20 серпня було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Також Зеленський провів зустріч з королевою Данії та членами королівської родини.

21 серпня президент України прибув до Греції. Де зустрівся із президентом Греції Катеріною Сакелларопулу та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Греція вирішила приєднатися до декларації "Великої сімки" щодо надання Україні гарантій безпеки. Також Греція візьме участь у тренуваннях наших пілотів на F-16.

На саміт лідери 11 країн південно-східної Європи підписали Афінську декларацію на підтримку територіальної цілісності України.

Також президент Володимир Зеленський провів зустрічі із прем'єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим і президентом Сербії Олександром Вучичем у межах саміту Україна – Балкани, який відбувся в Афінах.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: