fbpx
Сьогодні
11:00 22 Сер 2023

Дитячий проєкт єОздоровлення розширили на всю Україну: як працює це рішення

Фото: facebook.com/MLSP.gov.ua

Діти з усієї України відтепер можуть взяти участь у проєкті єОздоровлення. Це проєкт для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Про це повідомили на сайті Міністерства соціальної політики, пише Рубрика.

У чому проблема?

Діти України живуть серед жахів війни. Дослідження показують, що в 75% українських дітей травмована психіка.

Яке рішення?

В Україні 1 червня запустили експериментальний проєкт єОздоровлення. У межах проєкту батьки дитини, яка виховується в малозабезпеченій сім'ї та належить до таких категорій як дитина з інвалідністю або дитина з багатодітної сім'ї вперше змогли отримувати кошти від держави на оздоровлення дитини.

Ці кошти зараховуються на банківський рахунок одного з батьків і витрачати їх можна виключно на придбання путівки до дитячого табору.

Як це працює?

Спершу проєкт був спрямований на дітей з регіонів, що були в тимчасовій окупації, знаходяться в зоні активних бойових дій чи на кордоні з рф. Проте відтепер, незалежно від місця проживання дитини, її родина має змогу скористатися державною програмою єОздоровлення.

На відпочинок чи оздоровлення кожної дитини буде надано 14 165 грн.

Як взяти участь у проєкті?

Для того, щоб скористатися послугою, одному з батьків дитини потрібно звернутись до Приватбанку, отримати картку із спеціальним режимом використання й дочекатися зарахування коштів.

Далі – самостійно обрати заклад для відпочинку чи оздоровлення дитини, з переліку закладів з Державного реєстру майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Потім – забронювати місце для відпочинку своєї дитини у цьому закладі і розрахуватися за путівку отриманою карткою.

Довідка

З Херсонської області в мандрівку до Угорщини вирушили 87 українських дітей, серед них ті, кому вдалося врятуватися з російської окупації.

Фото: t.me/khersonskaODA

"Діти Херсонщини вирушили у мандрівку до Угорщини. Наша малеча переживає дорослі випробування. Тож такі поїздки – гарна можливість відпочити, отримати позитивні емоції та хоч ненадовго забути про повітряні тривоги", – йдеться у повідомленні.

У подорож вирушили і діти із сімей військовослужбовців та ті, кому вдалося виїхати з тимчасово окупованих районів області.

Як зазначається, на учасників поїздки чекають різноманітні майстер-класи, екскурсії, відвідини історичних пам'яток, інтелектуально-розважальні та спортивні ігри, психологічні тренінги, флешмоби тощо.

Подорож ініціювала Закарпатська ОВА спільно з Херсонською ОВА за підтримки Міністерства культури та інновацій Угорщини. А завдяки Укрзалізниці вдалося організувати зручний переїзд від Миколаєва до Мукачевого.

Зауважимо, що на тимчасово окупованих територіях Херсонщини російські загарбники продовжують викрадати українських дітей, вивозячи їх "на відпочинок" до росії. Наприкінці червня так вивезли ще 185 дітей.

Нагадаємо, в Україні відкрили Центр захисту прав дитини, який протидіятиме злочинам Росії проти українських дітей.

До того ж у львівській дитячій лікарні відкрили "Школу супергероїв", де маленькі пацієнти зможуть вивчати шкільні предмети, перебуваючи на лікуванні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: