fbpx
Сьогодні
Фото 19:38 01 Чер 2023

До Дня Захисту дітей запустили арт-терапевтичний проєкт mosaїka для подолання тривоги у дітей та підлітків - як це працює

English version here

Громадська організація nükraine розробила програму арт-воркшопів для дітей, постраждалих від окупації і наслідків війни. Ініціативу підтримали молоді українські митці та видатні діячі культури, серед яких: Анатолій Сачівко, Анна Бурячкова, Андрій Показ, Вероніка Дирова та Микола Зноба. 

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну тисячі дітей перебували під обстрілами, втрачали рідних, вимушені були покинути свої домівки. Деяким з ним довелося ще й пережити окупацію російською армією та насилля.

Яке рішення?

Громадська організація nükraine розробила програму арт-воркшопів для дітей, постраждалих від окупації і наслідків війни.

Проєкт стартує у Києві влітку, наразі команда відкрила збір на його реалізацію.

mosaїka пропонує заняття з різних видів мистецтва з метою поліпшення морального стану дітей. Програма воркшопів з різних видів мистецтва розроблена спеціально для відновлення емоційного життя та подолання тривоги. Під керівництвом кращих українських художників і професіоналів діти вчаться направляти почуття в процес створення мистецтва.

Як це працює?

Програма з арт-терапії та творчих воркшопів з відомими митцями та психотерапевтами складається з кількох напрямів:

  • образотворче мистецтво і ліпка з глини;
  • надалі будуть запроваджуватися такі практики як танець, створення відео, музика та фотографія.

mosaїka, діти

Цикл терапії складається з 10-12 занять і триває близько місяця

Команда проєкту — психологи-експерти з арт-терапії та дитячого ПТСР, викладачі кожного напряму та молоді митці-куратори. 

mosaїka, діти

"Ми віримо, що творчість може кардинально вплинути на життя дітей і наше спільне майбутнє. Мистецькі практики розширюють горизонт і пропонують можливість будувати здоровіше середовище", — кажуть організатори.

mosaїka, діти 

Наразі проєкт стартує в Києві, пізніше команда планує його масштабування у різних регіонах країни, для дітей переселенців.

mosaїka, діти

Для кожної програми відбиратимуть групу дітей 8-16 років у співпраці з фондом Save Ukraine. Щоб зареєструвати дитину для участі у воркшопі напишіть на сторінку instagram проєкту або на email, вказаний на сайті.

Спеціально до запуску проєкту, один з арт-менторів Микита Кузьменко презентував відео-роботу, присвячену mosaїka. Відео за посиланням та на vimeo.

mosaїka, діти

Микита — кінематографіст, відомий світу своїми роботами для Harry Styles, The Weeknd, Rosalia, Dior. Його робота над художнім фільмом "Памфір" була представлена на Канському кінофестивалі та отримала нагороду на кінофестивалі Raindance в Лондоні. 

mosaїka, діти

Довідка

mosaїka — це комбо українських митців та терапевтів. Проєкт від української громадської організації nukraine, яка об'єднує професіоналів у галузях кіно, мистецтва, психології та медіа.

nükraine — благодійна організація, заснована влітку 2022 року командою благодійного фонду ITT Fund, для реалізації проектів, пов'язаних з відновленням, соціальним, психологічним, культурним розвитком та створенням нової процвітаючої України.

Станом на червень 2023 року ініціатива має досвід реалізації грантових проектів на суму понад 800 000 євро та надійні відносини з міжнародними благодійними організаціями, такими як Core Foundation, Medair, Razom.

Основна функція nükraine— надання інфраструктури для сталого волонтерства в Україні. Ініціатива створює новий тип громадської організації та платформу для прозорого та ефективного соціального активізму.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: