fbpx
Сьогодні
22:37 01 Чер 2023

В Україні запрацював експериментальний дитячий проєкт єОздоровлення: як працює це рішення

Фото: Східний Варіант

1 червня, в Україні запустили експериментальний проєкт єОздоровлення для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт Міністерства соціальної політики України, Телеграм прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

У чому проблема?

Загалом цього року планують охопити послугами з оздоровлення та відпочинку 25 тисяч дітей, які потребують особливої соціальної підтримки.

Яке рішення?

У межах проєкту запроваджено новий механізм надання послуги з оздоровлення та відпочинку дітей.

"Уряд починає реалізацію нового проєкту у сфері організації оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Запроваджуємо принцип "гроші ходять за дитиною", – сказав Шмигаль на засіданні уряду.

Як це працює?

Відтепер держава напряму виплачуватиме родинам кошти, а батьки, спільно з дитиною, зможуть самостійно обрати заклад і придбати путівку для дитини.

"Тобто, дитячі центри відпочинку та оздоровлення будуть отримувати кошти за відпочинок кожної дитини. У свою чергу діти та їхні родини зможуть обирати, де їм відпочивати", підкреслив очільник Уряду.

Зазначають, що цьогоріч отримати кошти на придбання путівки має право один з батьків дитини, яка виховується в малозабезпеченій сім'ї та належить до таких категорій як дитина з інвалідністю, або дитина із багатодітної сім'ї.

Місце проживання дитини має бути зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської або Чернігівської областей.

Сума виплат становитиме 14 165 грн, а отримати їх можна буде створивши картку в ПриватБанку зі спеціальним режимом використання.

У Міністерстві також додали, що вже 8 закладів приєдналися до участі в експериментальному проєкті, а загалом реєстр містить 19 таких закладів.

Як повідомив у Телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук,  мова йде про наданням послуг дитячими оздоровчими таборами державних підприємств "Міжнародний дитячий центр "Артек"", "Український дитячий центр "Молода гвардія"" і дитячими закладам оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових обʼєктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні.

Нагадаємо, в Україні відкрили Центр захисту прав дитини, який протидіятиме злочинам Росії проти українських дітей.

До того ж у львівській дитячій лікарні відкрили "Школу супергероїв", де маленькі пацієнти зможуть вивчати шкільні предмети, перебуваючи на лікуванні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: