fbpx
Сьогодні
21:30 19 Сер 2023

Ще на 18 місяців Сполучені Штати продовжили статус тимчасового захисту для українців

Фото: З відкритих джерел

Міністерство національної безпеки Сполучених Штатів Америки продовжило до 19 квітня 2025 року статус тимчасового захисту для громадян України у зв'язку з нинішнім повномасштабним вторгненням російської федерації.

Про це пише Рубрика, посилаючись на повідомлення відомства.

"Військове вторгнення Росії в Україну, що триває, та спричинена ним гуманітарна криза вимагають від Сполучених Штатів продовжувати надавати безпеку та захист українцям, які, можливо, не зможуть повернутися до своєї країни", наголосив міністр національної безпеки США Алехандро Майоркас.

Окрім того, як зазначили у міністертві, програму розширять, дозволивши подаватись на тимчасовий захист українцям, які проживали у США станом на 16 серпня 2023 року.

Також студенти з України, які навчаються в США і перебувають в країні за візою F-1, зможуть подати запит на дозвіл на роботу та зменшити навантаження, не втрачаючи візу на час дії тимчасового захисту.

Наразі тимчасовим захистом у США користуються приблизно 26 тисяч українців, а ще 166,7 тисячі можуть мати право на отримання такого статусу.

Довідка

У березні Міністерство національної безпеки США ухвалило рішення продовжити термін перебування громадян України, які в'їхали на американську територію за програмою "Єднання для України" (United for Ukraine), до 2024 року.

Станом на грудень 2022 року понад 82 тисячі українців і членів їхніх родин скористалися програмою "Єднання для України" і в'їхали до Сполучених Штатів Америки з початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, що український освітній додаток Headway став застосунком дня в США.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: