fbpx
Сьогодні
17:56 18 Лип 2023

USAID надає Україні на сільське господарство 250 млн доларів: навіщо це рішення

English version here

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділяє Україні додаткові 250 млн доларів на підтримку сільського господарства.

Про це повідомили на сайті USAID.

У чому проблема?

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, мало згубні наслідки для аграрного сектору України та її новоствореного ринку сільськогосподарських земель. Блокада Росією морської торгівлі, розпочата в середині лютого, призвела до колапсу експорту сільськогосподарської продукції, а ринок землі призупинив усі операції в день вторгнення.

Яке рішення?

Адміністраторка USAID Саманта Павер оголосила про виділення додаткових 250 млн доларів на підтримку сільського господарства під час візиту до Одеського порту.

Як це працює?

"Українська сільськогосподарська продукція та зерно є критично важливими для світового продовольчого постачання, а також ключовими для економічного відновлення та майбутнього процвітання країни", – йдеться в повідомленні.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) – незалежне агентство федерального уряду США. Відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам.

До основних напрямів роботи Агентства входять підтримка торгівлі, сільського господарства, економічного зростання, охорони здоров'я, екстрена гуманітарна допомога, сприяння у запобіганні конфліктам та підтримка демократії в понад 100 країнах світу.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: