fbpx
Сьогодні
10:54 14 Сер 2023

Британська розвідка повідомляє, що рф шукає можливості, щоб утримати плацдарми на лівому березі під Херсоном

Фото: скриншот DEEPSTATEMAP.LIVE

У зв'язку з активізацією боротьби українських захисників за контроль над новими точками російське командування змушене задумуватись про перекидання підкріплення з пріоритетного напрямку під Запоріжжям на лівобережжя Дніпра під Херсоном.

Про це пише Рубрика з посиланням на розвідувальний огляд Міністерства оборони Британії від 14 серпня

"Сторони продовжують боротися за контроль над малими островами у гирлі Дніпра. Перед російським командуванням постає дилема: чи посилювати оборону у цьому районі, чи залишати сили на головному напрямку українських контрнаступальних дій далі на схід", – йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, минулого тижня у нижній течії Дніпра активізувалися невеликі бої, оскільки українські сили здійснюють рейди та намагаються закріплюватися на нових місцях на лівому березі.

Крім того, продовжується розширення плацдарму, який українські захисники утримують поруч із зруйнованим Антонівським мостом з червня 2023 року.

Розвідка припускає, що у деяких із цих операцій українські сили скоріш за все скористалися моментами ротації російських підрозділів на позиціях.

Довідка

В одному з попередніх оглядів розвідка розповідала, що росія, ймовірно, передислокувала підрозділи повітряно-десантних військ з Херсонської області до Оріхівського району Запорізької області.

Також британська розвідка повідомляла про проблеми з фінансуванням у групи Вагнера.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ?

Українські військові вже близько двох місяців ведуть контрнаступ на фронті в Україні. За цей час вдалося звільнити кілька населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях та частину території, які були окуповані з 2014 року.

Так, 3 серпня, очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що підрозділи однієї з бригад Нацгвардії просунулися майже на 650 метрів углиб оборони ворога на Мелітопольському напрямку.

Зауважимо, що українські військові продовжують наступати на півдні країні. За словами Ганни Маляр Сили оборони подекуди вже прорвали першу лінію оборони й зараз перейшли на проміжну.

Окрім того, на Таврійському напрямку війська Збройних сил України вже зайшли на першу лінію оборони російських загарбників.

Також на Мелітопольському напрямку українські війська просунулися на сотні метрів.

До того ж, як уточнюють в Інституті вивчення війни, удари ЗСУ по критичних російських об'єктах наземних комунікацій, зокрема по мостах в окупованому Криму, є частиною кампанії ЗСУ з перехоплення, спрямованої на створення умов для майбутніх етапів контрнаступу.

Сьогодні, 14 серпня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що військові Сил оборони України мають певний успіх в Урожайному на південному напрямку.

Українські захисники звільнили 3 кв. км на Бахмутському напрямку за минулий тиждень.

За даними Генштабу ЗСУ, на фронті протягом минулої доби відбулося понад 33 бойових зіткнень.

росія у загарбницькій війні проти України продовжує зазнавати втрат. Українські захисники ліквідували 254 380 окупантів, 4 306 ворожих танків, 5 099 артилерійських систем та 4 213 БПЛА.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: