fbpx
Сьогодні
18:36 10 Сер 2023

Азербайджан долучився до навчання українських саперів, - МВС

English version here

Розмінування. Фото: Олег Синєгубов

Азербайджан запропонував Україні провести тренінги для українських саперів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на повідомлення МВС України.

Як зазначають, 10 серпня відбулася зустріч заступника глави МВС Богдана Драп'ятого з азербайджанською делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджану в Україні Сеймуром Мардалієвим.

Посол Азербайджану в Україні Сеймур Мардалієв

Фото: МВС України

Повідомляють, що сторони обговорили організацію майбутніх тренінгів на території Азербайджану задля обміну досвідом у питанні гуманітарного розмінування.

заступник Глави МВС Богдан Драп'ятий

Фото: МВС України

 

Під час зустрічі Мардалієв заявив, що "Азербайджан долучається до списку країн, які проводитимуть тренінги для українських спеціалістів у сфері розмінування".

"Наш досвід дуже цікавий для вас. Ми говоримо не лише про національні можливості, але й про міжнародні місії у яких був залучений Азербайджан", – зазначив Сеймур Мардалієв.

Перед цим Драп'ятий заявив, що внаслідок військової агресії рф орієнтовно 174 тисячі квадратних кілометрів потенційно забруднені мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

заступник Глави МВС Богдан Драп'ятий

Також потребують очищення від мін та інших вибухонебезпечних предметів близько 14 тисяч квадратних кілометрів акваторій водойм України.

Заступник міністра внутрішніх справ наголосив, що наразі Україна докладає максимум зусиль у питанні гуманітарного розмінування.Однак країні потрібна допомога у забезпеченні технікою, а саме – машинами механізованого розмінування.

Богдан Драп'ятий наголосив, що один день роботи цієї машини замінює 100 днів роботи саперів.

Що відомо про допомогу Україні щодо розмінування територій

Нагадаємо, що у Збройних силах Канади оприлюднили відео, як у Польщі їхні військовослужбовці навчають українських саперів.

Окрім цього, Канада передала українським рятувальникам 20 піротехнічних костюмів.

Своєю чергою, Литва вирішила створити коаліцію з розмінування України та запросила інші держави долучитись і надати допомогу державі, яка постраждала від російської агресії.

Також, у рамках пакета допомоги зруйнованій війною країні, Південна Корея надасть Україні міношукачі та обладнання для розмінування.

А ще у межах пакета допомоги Данія передала 6 дронів для розмінування регіонів України.

До того ж, у Миколаєві для Державної служби з надзвичайних ситуацій приватна компанія власним коштом будує перше судно для розмінування. Загалом хочуть виготовити 15 таких суден.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: