fbpx
Сьогодні
Фото 21:00 13 Сер 2023

У День незалежності українці утворять живий ланцюг єдності у різних країнах: у  чому рішення

English version here

Фото: Ілюстративне

Українців у різних країнах закликали у 32-у річницю Незалежності України, 24 серпня, вийти на центральні вулиці міст і взятися за руки, щоб утворити найбільший в історії живий ланцюг єдності.

Про це повідомила ініціатива Free World Gathering, цитує Рубрика.

У чому проблема?

День Незалежності України – це державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Акта проголошення незалежності України та від'єднання від СРСР, що заведено вважати датою відновлення незалежної держави Україна.

Зауважимо, що близько 6,2 мільйона українців під час повномасштабного вторгнення росії виїхали з України і наразі перебувають за кордоном. Мільйони українців виявились розкиданими по всьому світу, відірваними від родин.

Яке рішення?

У 32-у річницю Незалежності України, 24 серпня, українців у різних країнах закликали вийти на центральні вулиці міст і взятися за руки, щоб утворити найбільший в історії живий ланцюг єдності. 

Як це працює?

Для участі в акції потрібно зайти на freeworldgathering.com, обрати та відмітити місце проведення, або знайти позначки тих, хто вже відмітився, і зайняти місце поруч, щоб продовжити ланцюг.

24 серпня о 19:00 за місцевим часом прийти на вибране місце та взятися за руки з тими, хто також приєднався до ланцюга.

"Завдяки вам ланцюг вільних людей стає довшим. Пам'ятайте, що те саме відбувається в різних куточках планети – наповнюйтеся гордістю та радістю! Поширте інформацію про ланцюг, щоб якомога більше людей підтримало Україну й свободу", – закликали організатори.

Free World Gathering – це ініціатива групи активістів, які першими організували ланцюг єдності на початку війни. Тоді, навесні 2014 року, тисячі українців з усіх регіонів вийшли на вулиці, щоб продемонструвати свою єдність.

Довідка

До Дня Незалежності України оголошено всеукраїнський конкурс малюнків і фотографій "Що для мене Україна?", у якому можуть узяти участь діти віком від 4 до 18 років з України та української діаспори різних країн світу.

Про це повідомляється на сайті Благодійного фонду "Об'єднання світових культур" (United World Cultures Foundation / UWCF), який є одним з організаторів конкурсу.

Зауважується, що авторами конкурсних робіт можуть бути виключно учасники конкурсу. У категорії "Малюнок" індивідуальна конкурсна робота на обрану тематику подається в одній з чотирьох вікових номінацій, у категорії "Фотографія" конкурсна робота може бути як індивідуальною, так і колективною.

Організатори пропонують наступні тематики для конкурсної роботи у категорії "Малюнок":

  • "Нащадки славних козаків",
  • "Герої без зброї",
  • "Історична постать України",
  • "З піснею до Перемоги",
  • "Рідний край",
  • "Українські традиції", інша тематика конкурсної роботи в рамках загальної теми конкурсу "Що для мене Україна?".

Категорія "Фотографія" не містить окремих номінацій та вікового розподілу. На Конкурс "Фотографія" подаються не більше 5 світлин (конкурсних робіт), які відображають одну або дві волонтерські ініціативи, в яких брала участь одна дитина чи група дітей (клас, гурток, колектив тощо) та була направлена на допомогу українським військовим, переселенцям, постраждалим внаслідок війни, тваринам тощо.

Учасник конкурсу та його представник гарантують, що конкурсні роботи є автентичними, раніше не брали участі в інших конкурсах, не порушують авторські права інших осіб.

Прийом конкурсних робіт триває з 1 серпня до 24 серпня 2023 року включно. Детальніша інформація доступна за посиланням.

Як писала Рубрика, за кордоном  найбільш активно громадсько-політичну діяльність провадять українські діаспори у США, Польщі та Німеччині.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: