fbpx
Сьогодні
18:55 04 Сер 2023

Прем’єр-міністр України анонсував повторні перевірки укриттів

Фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував повторні перевірки щодо стану укриттів.

Про це прем'єр розповів під час засідання уряду.

Мета – перевірити чи змінилася ситуація. Він зауважив, що там, де стан бомбосховищ не змінився, знову будуть кадрові рішення.

«У червні цього року окремих керівників на місцях ми звільнили, а деяким винесли догани через загалом неналежний стан укриттів. Минуло понад місяць, а тому зараз дамо доручення знову провести перевірки щодо того, чи була виправлена ситуація», — сказав очільник Кабміну.

Як раніше повідомляла Рубрика, в Україні оглянули близько 5 тисяч об'єктів, з них майже 20% непридатні до використання.

 

Що передувало

Як писала Рубрика, уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина.

Уранці Генштаб ЗСУ повідомив, що вночі ворог знову застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури столиці та Київської області. За попередніми даними, силами та засобами Повітряних Сил 10 з 10 ракет були знищені.

Нагадаємо, столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Пізніше співробітники Київської міської прокуратури та поліції провели обшуки у Київській міській адміністрації у зв'язку з заявами жителів про закрите укриття під час нічної атаки росіян.

Відтепер укриття в столиці України будуть відкриті на постійній основі попри те, що там можуть діяти вандали та безхатьки.

​​У справі про недопуск громадян до укриття в столиці чотирьом фігурантам повідомили про підозру.

Нагадаємо, що правоохоронці затримали чотирьох осіб: першу заступницю голови Деснянської райдержадміністрації, директора лікарні та його заступника з технічних питань, а також охоронця поліклініки у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: