fbpx
Сьогодні
21:19 28 Лип 2023

Під час повітряної тривоги у Дніпрі та Запоріжжі пролунали вибухи

Фото ілююстративне

Сьогодні, 28 липня, у Дніпрі та Запоріжжі  місцеві мешканці почули вибухи під час повітряної тривоги.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на "Суспільне".

Офіційні джерела поки що не розкривають деталі інциденту та не називають причин вибухів.

Місцевим мешканцям необхідно залишатися в укриттях, проводити фото- або відеозйомку з місця події заборонено.

Варто зауважити, що Повітряні сили ЗСУ попередили про загрозу застосування балістичного озброєння у регіонах, де оголошено повітряну тривогу.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак закликав до інформаційної тиші та пообіцяв розкрити всі подробиці вибухів пізніше.

Довідка

Масштабну повітряну тривогу оголосили сьогодні ввечері, 28 липня. Причиною цього став зліт російського літака МіГ-31  з аеродрому Саваслейка.

Літак МіГ-31 є носієм ракет "Кинджал".

Атаки росіян

Нагадаємо, російські окупанти останні кілька тижнів посилено атакують Україну. Їхні обстріли зазвичай відбуваються вночі, найчастіше удари фіксують у південних регіонах України.

Противник за допомогою ракет і дронів б'є по українським портам. Від його атак пошкоджено об'єкти інфраструктури та сховища із зерном. Також окупанти нещодавно вдарили по Спасо-Преображенському собору в Одесі.

Остання масована атака росіян відбулася в середу, 26 липня. Тоді окупанти випустили по Україні 36 крилатих ракет Х-101/Х-555, 33 з яких збили наші захисники. Також в атаці задіяли гіперзвукові ракети "Кинжал".

Окупанти застосовують ракети різних типів та дрони-камікадзе. Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що армія рф вже атакує "Шахедами", які були зібрані на території росії.

Крім того, рф після виходу з "зернової угоди" майже щоночі завдає ударів по Одесі та області. Окупанти атакують історичний центр міста та портову інфраструктуру.

Зокрема, 24 липня росія вдарила дронами по порту "Рені", який знаходиться біля кордону з Румунією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: