fbpx
Сьогодні
Фото 18:10 27 Лип 2023

Пошкоджені внаслідок нещодавньої ракетної атаки історичні пам'ятки у Львові допоможе відновити ЮНЕСКО

English version here

Фото: Фейсбук / Андрій Садовий

ЮНЕСКО планує допомогти відбудувати будинки – пам'ятки історичної спадщини, які зруйнувала 6 липня ракета російської федерації.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук міського голови Львова Андрія Садового, пише Рубрика.

Як повідомляють, Львівська міська рада проводить переговори зі спеціалізованою установою Організації Об'єднаних Націй.

"Зараз тривають переговори з ЮНЕСКО. Вони допоможуть відбудовувати будинки, які належать до історичної спадщини", – написав Садовий.

Львів, наслідки ракетної атаки

Фото: Фейсбук / Андрій Садовий

Окрім того, очільник міста додав щодо ситуації із помешканнями, пошкодженими внаслідок ракетного обстрілу, що на цей час 600 дерев'яних вікон для будинків, які є пам'ятками архітектури, вже замовлені. Вони виготовляються.

Львів, наслідки ракетної атаки

Фото: Фейсбук / Андрій Садовий

До того ж, власники помешкань, які не належать до історичної спадщини вже самостійно замінюють вікна, також їм допомагає американська фундація.

Львів, наслідки ракетної атаки

Фото: Фейсбук / Андрій Садовий

Голова Львова також зауважив, що жителі 4 найбільш зруйнованих будинків на вул. Стрийській отримують від міста компенсацію на оренду житла. Виплачуватимуть її доти, доки їхні будинки не відновлять.

Нагадаємо, що раніше Садовий розкритикував ЮНЕСКО за реакцію на російський обстріл міста в ніч проти 6 липня, під час якого постраждала буферна зона об'єкта Всесвітньої спадщини.

"Вчора в ЮНЕСКО засудили ракетні обстріли історичного центру Львова. От тільки назвати країну-терориста, яка здійснює ці обстріли вони не наважились. Більше того росія залишається членом виконавчого комітету організації", – написав мер Львова.

Що відомо про російську ракетну атаку на Львів

Уночі 6 липня окупанти вдарили ракетами по Львову: пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, також ракета влучила в багатоповерхівку.

Загарбники випустили 10 ракет "Калібр", з яких нашим військовим вдалося збити 7.

У Львові в пам'ять про загиблих від російської ракетної атаки міська влада оголосила дводенну жалобу. Серед загиблих і сім'я львівського журналіста з медіа "Варта" Володимира Садового.

7 липня міський голова Андрій Садовий повідомив, що у Львові завершують пошуково-рятувальні роботи, кількість загиблих внаслідок влучання російської ракети у житловий будинок зросла до десяти. Також 48 мешканців отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Нагадаємо, що Спеціалізована установа ООН з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) заявила, що "глибоко стривожена" через ракетний удар росії по Одесі, та засудила його.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: