fbpx
Сьогодні
20:20 26 Лип 2023

ЮНЕСКО закликає до глобальної заборони смартфонів у школах: навіщо це рішення

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) рекомендує заборонити використання смартфонів у школах, щоб покращити рівень навчання учнів та захистити дітей від кібербулінгу.

Про це повідомляє The Guardian.

У чому проблема?

Згідно з даними ЮНЕСКО, існують докази того, що надмірне використання мобільних телефонів пов'язане зі зниженням успішності у навчанні. Також надмірна кількість часу, проведеного за екраном, негативно впливає на емоційну стабільність дітей.

Яке рішення?

"У доповіді ООН рекомендовано заборонити використання смартфонів у школах, щоб усунути незручності в класах, покращити навчання та допомогти захистити дітей від кіберзалякування", – йдеться у повідомленні.

Як це працює?

У відповідному документі ЮНЕСКО зазначається, що заклик до заборони смартфонів говорить про те, що цифрові технології, зокрема штучний інтелект, повинні завжди підкорятися "людиноцентричному баченню" освіти та ніколи не витісняти особисте спілкування з учителями.

"Не всі зміни є прогресом. Просто тому, що щось можна зробити, не означає, що це потрібно робити", – йдеться у документі.

Оскільки навчання дітей все більше переміщується в онлайн-формат, особливо в університетах, ЮНЕСКО закликало міністрів освіти з усього світу "не нехтувати соціальним виміром освіти", де студенти навчаються особисто.

"Цифрова революція має величезний потенціал. Але подібно до того, як лунають застереження щодо правил її регулювання у суспільстві, так само слід приділяти увагу тому, як вона використовується в освіті. Сучасні технології мають бути спрямовані на покращення навчального досвіду та на добробут студентів і вчителів, а не на шкоду їм", – сказала генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азуле.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: