fbpx
Сьогодні
16:18 18 Лип 2023

Рішення для відбудови: Рівненщина отримала від ВООЗ генератори для рятувальників, лікарень та водоканалів

English version here

Фото: Телеграм / Віталій Коваль / Рівненська ОДА (ОВА)

У рівненській області лікарні, водоканали та рятувальники отримали 9 генераторів різної потужності від ВООЗ.

Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, пише Рубрика.

У чому проблема?

Як писала Рубрика, за 500 днів великої війни від російських обстрілів постраждала половина всієї енергетики України, наразі верифіковано 271 влучання в енергетичні обʼєкти.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголошував, що наступної зими очікується продовження ворожих атак на енергетичні об'єкти.

Окрім того, в "Укренерго" закликають до економії: в країні різко збільшилось споживання електроенергії через спеку.

На цей час в країні актуальними залишаються потреби в енергетичному обладнанні, особливо у високовольтному, а також системах, які зможуть забезпечити децентралізацію генерації, зокрема, у газових турбінах.

"Уже можна констатувати, що з точки зору покриття високовольтного обладнання важкого типу, який є найскладнішим до заміни і який найбільш потрібний зараз, ми встигнемо отримати і встановити до опалювального сезону щонайбільше 20% від того, що дійсно потрібно зробити", – сказав директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Яке рішення?

"На Рівненщину надійшли дев'ять генераторів різної потужності. Обладнання вдалося отримати завдяки співпраці Рівненської ОДА, Мінінфраструктури із Всесвітньою організацією охорони здоров'я", повідомив Коваль.

Як це працює?

Зазначають, що це генератори потужністю від 500 до 1400 кВт.

Їх зокрема направили у лікарні Костополя, Вараша та Млинова, а також пожежно-рятувальним загонам Дубного та Сарн. До того ж їх передадуть для водоканалів Березного та Дубно.

"Маємо бути готовими до екстрених ситуацій і в цьому опалювальному сезоні. Тому приділяємо особливу увагу альтернативним джерелам енергії", – додав начальник Рівненської ОВА.

Довідка

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) – спеціалізована установа Організації об'єднаних націй, яка опікується проблемами охорони здоров'я у світовому масштабі.

Головною метою ВООЗ є сприяння забезпеченню охорони здоров'я населення усіх країн світу. Текст Статуту ВООЗ можна коротко сформулювати як "Право на здоров'я".

Як писала Рубрика, попри окупацію, перебої зі світлом та зв'язком, а згодом вимушене переселення, 18-річна Ярослава Полікарпова розробила та просуває власний стартап, який допоможе в "зеленій" відбудові України.

Її безлопатевий вітрогенератор безшумний, компактний і не шкодить довкіллю. Наразі розробка на етапі тестування. Докладніше читайте у нашій статті: "Зелена енергетика від дівчини з Херсона: як 18-річна винахідниця збирається допомогти українцям у випадку нових блекаутів".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: