fbpx
Сьогодні
Фото 14:17 29 Чер 2023

П’ять європейських країн надали Україні 345 тонн енергообладнання: як працює це рішення

English version here

Фото: facebook.com/minenergoUkraine

За останні кілька тижнів від Нідерландів, Польщі, Фінляндії, Норвегії та Швеції до України надійшло 345 тонн енергетичного обладнання.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики України, інформує Рубрика.

У чому проблема?

В Укренерго повідомили, що в травні 2023 року після сезону масованих атак на українську енергосистему втрати встановленої потужності зросли до 27 ГВт.

Яке рішення?

Україна отримала 345 тонн енергообладнання від п'яти європейських країн.

Фото: facebook.com/minenergoUkraine

Фото: facebook.com/minenergoUkraine

Як це працює?

Устаткування передали енергетикам для проведення відновлювальних і ремонтних робіт на об'єктах, які зазнали російських атак.

Зокрема гуманітарний вантаж із Польщі загальною вагою близько 20 тонн мав у своєму складі три стаціонарні дизельні генератори Carteppillar з комплектувальними. Вони вже передані для потреб КП «Київтеплоенерго».

"Харківгаз" отримало надані Фінляндією, Норвегією та Польщею 12 тонн допомоги, до якої увійшли генератори потужністю від 40 кВт до 70 кВт, спецодяг та ручний електроінструмент.

Для "Донбасенерго" передано комплектувальні частини для роз'єднувачів загальною вагою близько 20 тонн, які Україні надала Швеція.

Значну допомогу Україна отримує від Нідерландів. Протягом останніх тижнів з цієї країни надійшло 16 вантажів з електричним кабелем та силовими трансформаторами вагою понад 293 тонни. Серед наданого обладнання — трансформатори струму та напруги, автоматичні вимикачі, роз'єднувачі, заземлювачі, арматура для повітряних ліній та інші матеріали, необхідні для проведення ремонтних робіт.

Загалом з березня 2022 року Україна отримала понад 8 тисяч тонн гуманітарного обладнання від 31 країни світу.

Зауважимо, що Україна готується до можливих ударів по електростанціях восени, оскільки росіяни продовжують виробництво ракет, а попередня їх кампанія зі знищення української енергетики не досягла мети.

Також ми повідомляли, що новий звіт ПРООН свідчить ро збереження вразливості українського енергосектору.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: