fbpx
Сьогодні
13:09 20 Лип 2023

МВС опублікувало відео, як гвардійці перед штурмом пророблюють проходи в мінних полях

Фото: Getty Images

Українські гвардійці продовжують пророблювати проходи й знищувати російських окупантів, попри те, що ситуацію на фронті ускладнюється щільним мінуванням місцевості.

Про це розповів голова Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко в Telegram-каналі, повідомляє Рубрика .

Як пише Клименко, бригада Нацгвардії "Кара-Даг" на південному напрямку спільно з іншими підрозділами сил оборони продовжують знищувати ворога.

"Ситуацію ускладнює щільне мінування місцевості ворогом. Проте гвардійці вміють справлятися навіть з такою задачею. На відео можна побачити один із моментів пророблення проходів у мінних полях перед штурмом", – пише міністр.

За словами Клименка, минулого тижня на окремих ділянках гвардійці просунулись на 1,7 км. Також мають успіхи й просування протягом минулих днів.

"Точні цифри буде озвучено в потрібний час, давши змогу бійцям закріпитися", – зауважив Клименко.

Зауважимо, що на жаль, проблема розмінування стає дедалі гострішою через те, що країна-окупант продовжує обстрілювати територію України, забруднюючи її мінами. Також велику проблему мінні поля створюють й під час контрнаступу.

Як відзначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Україна розпочинає нову державну політику з гуманітарного розмінування територій. Планується створити коаліцію, яка допоможе вирішити цю проблему.

Що відомо про контрнаступ на сьогодні

Сили оборони України продовжують ведення наступальної  операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

18 липня, розвідка Британії повідомила, що ЗСУ і війська рф трохи просунулись на різних напрямках.

Окрім того, британська розвідка зазначила, що у росії погіршилися справи з засобами контрбатарейної боротьби.

Також заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зауважила, що на Куп'янському напрямку наступ російських військ безуспішний, ініціатива — вже на боці Сил оборони.

Своєю чергою, керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк доповіла, що просування українських військ інколи виглядає незначним, але загальна сукупність успіхів Сил оборони є досить переконливою. На лівобережжі завдяки ЗСУ росіяни щодня зазнають втрат.

До того ж, командувач Сухопутними військами Олександр Сирський заявив, що попри те, що всі українці чекають від контрнаступу українських сил оборони "швидких результатів", насправді ж "це неможливо".

Насьогодні  українські Сили оборони змінили тактику ведення контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у військовій техніці, проте через це уповільнилася деокупація територій країни.

Нагадаємо, що у Донецькій області на бахмутському напрямку українські Сили оборони вибили російських загарбників із позицій біля Оріхово-Василівки.

Окрім того, ЗСУ мають успіх і закріплюються на рубежах на Таврійському напрямку.

Як йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни, війська Збройних сил України минулої доби, 19 липня, провели контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту і досягли успіхів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: