fbpx
Сьогодні
14:58 16 Лип 2023

Рішення для перемоги: Україна отримає від Південної Кореї міношукачі та обладнання для розмінування

English version here

Фото: З відкритих джерел

У рамках пакету допомоги зруйнованій війною країні, Південна Корея надасть Україні міношукачі та обладнання для розмінування.

Про це у неділю заявив перший заступник директора Ради нацбезпеки при президентові Південної Кореї Кім Те Хьо, передає Yonhap.

У чому проблема?

"Після повномасштабного російського вторгнення Україна перетворилася на найзабрудненішу мінами, бомбами та снарядами країну Європи. Україні потрібне швидке та ретельне гуманітарне розмінування територій", зазначив Шмигаль.

Вибухонебезпечними предметами забруднено майже 180 тисяч квадратних кілометрів – близько третини території.

Найбільш замінованими, за даними ДСНС, є Київська, Сумська, Чернігівська, Миколаївська, Запорізька, Харківська, Херсонська області та Донбас. Щоб очистити ці території, потрібно мінімум 10 років.

Яке рішення?

Кім зауважив, що президент країни Юн Сок Йоль здійснив у суботу візит до Києва, де під час зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським пообіцяв надати Україні пакет допомоги у сфері безпеки, гуманітарної допомоги та відновлення під назвою "Ініціатива миру та солідарності в Україні".

Як це працює?

За словами чиновника президентського офісу, ця Ініціатива складається з дев'яти компонентів, по три для кожного типу допомоги, включаючи постачання додаткового безпекового обладнання.

"Ми плануємо розширити допомогу міношукачами та обладнанням для розмінування, оскільки потреба України в них надзвичайно велика", – сказав Кім.

Він заявив, що найближчим часом Сеул планує розширити поставки такого роду військового обладнання. А в середньостроковій і довгостроковій перспективі розглядає можливість співпраці в оборонних проєктах між Південною Кореєю та Україною.

Окрім того, за його словами, Україна також запросила південнокорейський бізнес інвестувати в будівництво заводів з виробництва акумуляторних батарей і електромобілів.

Нагадаємо, що 15 липня, до України з неоголошеним візитом прибув президент Південної Кореї Юн Сок Йол та його перша леді Кім Кен Хі.

Зеленська та Кім Кон Хі

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

Це перший в історії двосторонніх відносин візит лідера Південної Кореї до України.

Юн Сок Йоль також відвідав Бучу, а ще зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Після переговорів вони дали спільну пресконференцію.

Також український Глава запросив Південну Корею приєднатися до гарантій безпеки G7 для України.

Нагадаємо, що у межах пакета допомоги Данія передала 6 дронів для розмінування регіонів України.

Окрім того, у Миколаєві для Державної служби з надзвичайних ситуацій приватна компанія власним коштом будує перше судно для розмінування. Загалом хочуть виготовити 15 таких суден.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: