fbpx
Сьогодні
21:24 09 Лип 2023

У Запорізькій області побудують сучасні електромережі: у чому рішення

Фото: PIXABAY

Французька компанія EDF International Networks у Запорізькій області допоможе побудувати сучасні електромережі.

Про це повідомили на сайті Міністерства енергетики, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Як повідомив Міністр енергетики Герман Галущенко, за 500 днів війни половина всієї енергосистеми, а це і генерація, і система передачі зазнали ударів росіянВерифіковано 271 влучання різного роду.

"На жаль, є об'єкти, які знищені вщент і не підлягають відновленню", – сказав міністр.

Він також нагадав, що з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року енергетика перебувала під щоденними російськими обстрілами.

Галущенко додав, що в Україні вже проводиться наймасштабніша ремонтна кампанія за всю історію, скільки стоїть завдання максимально відновитися до початку опалювального сезону.

Світовий банк оцінив збитки української енергетики в 11 млрд доларів, проте міністр відмітив, що ця сума не є постійною, оскільки обстріли продовжуються і загальна втрата вже перевищує цю цифру.

Яке рішення?

У Міненерго відбулася зустріч щодо реалізації пілотного проєкту співпраці з французькою компанією EDF International Networks – плану розвитку сучасних розподільних мереж електроенергії для Запорізької області.

Як це працює?

"Вони (електромережі) мають бути стійкими, гнучкими, ефективними і надійними, інтегрованими відповідно до потреб розбудови нових об'єктів економіки та генерації, зокрема ВДЕ, і задовольняти у повному обсязі попит на розподіл електроенергії", – зазначив заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков.

У Міністерстві додали, що після успішної реалізації пілотного проєкту в Запорізькій області відповідний досвід співпраці для відновлення розподільних мереж планують впровадити і в інших регіонах України.

"Реалізація "Дорожньої карти інтелектуальних мереж для України" у Запорізькій області є великим викликом і великою можливістю. Важливо забезпечити фізичний розвиток мереж, оптимізувати операційні витрати, при цьому підвищуючи ефективність мереж і мінімізувавши втрати електроенергії", – наголосив Демченков.

Довідка

У червні 2023 року в межах робочого візиту міністра енергетики України Германа Галущенка до Парижу Міненерго і провідна компанія на світовому ринку з розподілу електроенергії EDF International Networks уклали Меморандум про співпрацю.

Нагадаємо, Україна та Італія планують започаткувати нове двостороннє енергетичне партнерство, яке сприятиме втіленню сучасних енергоефективних та безвуглецевих технологій і проєктів у ході післявоєнного відновлення України.

Також Рубрика повідомляла, що Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E  підтвердила наміри збільшити у два рази імпорт електроенергії з України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: