fbpx
Сьогодні
19:21 17 Лип 2023

Україна отримає від США понад 500 млн доларів гуманітарної допомоги

Саманта Пауер Фото: flickr.com

Сполучені Штати у понеділок, 17 липня, оголосили про надання понад 500 млн доларів на гуманітарну допомогу Україні.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву адміністраторки USAID Саманти Пауер, яку приводить "Голос Америки".

"США надають понад 500 мільйонів доларів додаткової гуманітарної допомоги Україні", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Саманта Пауер оголосила про виділення додаткової гуманітарної допомоги для задоволення нагальних потреб українців, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Раніше ми повідомляли, що адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер прибула з візитом до Києва. Це вже другий її візит в Україну вдруге від початку повномасштабного вторгнення.

Допомога від США

США активно допомагають Україні з самого початку повномасштабної війни. Вашингтон надав найбільшу кількість допомоги у військовій, гуманітарній та енергетичній сферах. Також США постійно надають Україні фінансову допомогу.

Нещодавно міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що подвоєння підтримки постраждалій від війни Україні є найкращим стимулом для світової економіки.

До цього повідомлялось, що президент США Джо Байден та лідери НАТО одноголосно схвалили "суттєвий" новий пакет допомоги Україні.

Також українські дипломати зараз активно працюють для того, щоб американський Конгрес продовжив ще на рік закон про ленд-ліз.

Також від Сполучених Штатів Америки Україна отримала касетні боєприпаси.

Довідка про касетні боєприпаси для України

Нещодавно у США повідомили про передачу Україні касетних боєприпасів та інше озброєння. Американський президент Джо Байден заявив, що такі снаряди допоможуть українським військовим продовжити контрнаступ.

Заява Вашингтона викликала критику з боку неурядових організацій і збентежила кілька європейських країн та Канаду, оскільки касетні боєприпаси вважаються більш небезпечними для цивільного населення і існує конвенція, країни-учасниці якої відмовляються від їхнього використання та зберігання.

При цьому міністр оборони Олексій Резніков розвіяв страхи щодо передачі касетних снарядів і назвав п'ять головних принципів у їхньому використанні. Зокрема, Україна застосовуватиме снаряди лише для звільнення територій України, тобто по росії бити не буде.

Додамо, що росія вже давно застосовує касетні снаряди, вбиваючи українське населення.

Зазначимо, що касетний боєприпас викидає бомби, які можуть покрити у п'ять разів більшу територію, ніж звичайні боєприпаси. Вони складаються з десятків менших бомб та розлітаються під час детонації. З оглядну на це вони можуть становити небезпеку для цивільних протягом багатьох років після закінчення бойових дій.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: