fbpx
Сьогодні
21:55 12 Лип 2023

Байден заявив, що путін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну

Сполучені Штати, які згуртували інші країни для підтримки України в умова протистояння російській агресії, не похитнуться у своїй відданості захисту українців, а також відстоюванню демократії та свободи.

Про це заявив під час виступу в Університеті Вільнюса президент США Джо Байден, передає "Укрінформ".

"Ми не похитнемося в цьому. Я маю на увазі, що наша відданість Україні не ослабне", – заявив глава Білого дому..

Байден підкреслив, що США "відстоюватимуть волю і свободу сьогодні, завтра, й допоки буде необхідно".

Він наголосив, що попри жахливі звірства, у тому числі злочини проти людяності, які росія вже майже півтора року чинить в Україні, український народ залишається незломленим.

"Україна залишається незалежною й мужньою. І Сполучені Штати створили коаліцію з понад 50 країн, аби бути певними, що Україна має можливості захиститися і зараз, і в майбутньому", – заявив американський лідер.

Він також констатував, що росія досі не виявила зацікавленості в дипломатичному шляху припинення війни.

"путін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну. Він не може повірити, що це їхня (українська – ред.) земля, їхня країна та їхнє майбутнє. І навіть через стільки часу путін все ще сумнівається в нашій витривалості", – зазначив Байден.

У цьому зв'язку президент США наголосив, що Америка, союзники й партнери надалі захищатимуть демократичні цінності й свободи.

Довідка

11-12 липня в Вільнюсі відбувся саміт НАТО. На ньому був присутній Президент України Володимир Зеленський, який взяв участь у заходах саміту та провів двосторонні зустрічі з іноземними лідерами.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: