fbpx
Сьогодні
13:30 16 Лип 2023

Мінфін США: найкращим стимулом для економіки світу стало б подвоєння підтримки Україні

English version here

Міністр фінансів США Джанет Єллен виступила перед зустріччю міністрів фінансів G20 та керівників центральних банків у Гандінагарі в Індії. Фото: Punit PARANJPE / AFP

У міністерстві фінансів Сполучених Штатів Америки назвали найкращим стимулом для світової економіки подвоєння підтримки постраждалій від війни Україні.

Про це заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен, повідомляє RFI.

У кулуарах саміту міністрів фінансів G20 в Індії очільниця фінансового відомства Штатів зазначила, що відкидає критику про існування компромісу між допомогою Україні та країнам, що розвиваються.

"Припинення цієї війни – це перш за все моральний імператив. Але це також найкраще, що ми можемо зробити для світової економіки", підкреслила міністерка.

Як відзначає видання, повномасштабне російське вторгнення на територію України викликало "шокові хвилі в економіках по всьому світу". Це призвело до зростання цін на харчові продукти та паливо.

Міністр фінансів Японії Шунічі Сузукі, зі свого боку, також підтвердив непохитну підтримку Україні з боку G7.

"Ми підтвердили, що активи, які належать Росії і знаходяться під наглядом G7, не будуть передані, поки Росія не виплатить збитки Україні", – заявив японський міністр.

Сузукі також додав, що Москва повинна "сплатити довгострокові витрати на відновлення".

Що відомо про Конференцію у британській столиці Лондоні з питань відновлення України

Нагадаємо, що конференція, присвячена відновленню України, на цей момент проходить в Лондоні. Участь у ній беруть понад тисяча представників з 61 країни.

Під час конференції сторони обговорять:

  • реформи, що необхідні для післявоєнного відновлення України,
  • стимулювання торгівлі та інвестицій,
  • відновлення людського капіталу.

Також увагу приділять енергетичному відновленню нашої країни та розмінуванню.

Зазначимо, що Сполучені Штати Америки вже заявили, що нададуть Україні додатковий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,3 млрд доларів на відновлення після російського вторгнення, більшість коштів буде спрямована на відбудову енергосистеми країни та критично важливої інфраструктури.

Також, Велика Британія оголосила про те, що надасть Україні нову фінансову допомогу у розмірі 3 млрд доларів впродовж наступних трьох років.

Окрім того, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить 840 мільйонів євро на реалізацію у 2023 році пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

Як ми інформували, усебічну підтримку як державного, так і приватного секторів для проєктів відновлення України вартістю 52 мільярди доларів планує запропонувати Південна Корея.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: