fbpx
Сьогодні
13:55 16 Лип 2023

Росія почала маскувати свої кораблі, фарбуючи їх у чорний колір: чи допоможе флоту рф цей маневр

Російські агресори почали застосовувати для свого флоту нову схему маскування: перефарбовують кораблі у чорний колір.

Про це розповів в ефірі "Ми-Україна" в межах Всеукраїнського телемарафону "Єдині новини" речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, пише Рубрика.

"Вони (росіяни – ред.) зафарбовують у чорний колір передні та задні частини кораблів, щоб у нічний час доби було важче визначити тип корабля, також для того, щоб його можна було сплутати з чимось іншим. І на нічному фоні це нібито має їм якось допомоги.

Знаєте, є таке прислів'я українське: "Дурень думкою багатіє". Це про цю ситуацію. Ці методи були використані ще у Другу світову війну. Як це їм допоможе? Побачимо згодом", підкреслив він.

Нагадаємо, що станом на ранок неділі, 16 липня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 11 кораблів російського флоту.

"Оперативна ситуація змінилась. 11 вже кораблів нині у Чорному морі. А в Середземному морі є один носій крилатих ракет "Калібр", я так розумію, він повернувся з поповнення запасів", – зазначив Плетенчук.

На запитання, чому кількість кораблів у Чорному морі зросла, а число носіїв високоточної зброї – ні, Плетенчук відповів що давати оцінку цьому зарано.

"Це інші бойові одиниці. Може, відбулося переміщення у зв'язку з тим, що відчули якусь небезпеку, наприклад, в Севастопольській бухті. Безліч варіантів, чому вони опинилися в морі", – сказав речник ВМС ЗСУ.

Як раніше писала Рубрика, російські загарбники та проросійські засоби масової інформації почали вихвалятися, що Чорноморський флот посилять новим кораблем "Циклон", проте особливої загрози для України він не несе.

Нагадаємо, 12 квітня 2022 року, російський крейсер "Москва" затонув після тривалої пожежі на борту, поки його буксирували в Севастополь.

Знищений Україною російський крейсер "Москва" став найдорожчою військовою втратою рф у війні з Україною.

Як ми інформували, у Миколаєві для Державної служби з надзвичайних ситуацій приватна компанія власним коштом будує перше судно для розмінування. Загалом хочуть виготовити 15 таких суден.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: