fbpx
Сьогодні
22:52 14 Лип 2023

З підтримкою донорів та держави в Миколаєві можуть збудувати 15 суден для розмінування: у чому рішення

У Миколаєві для Державної служби з надзвичайних ситуацій приватна компанія власним коштом будує перше судно для розмінування. Загалом хочуть виготовити 15 таких суден.

Про це розповів директор із взаємодії з органами влади та питань сталого розвитку компанії "Нубілон" Михайло Різак під час зустрічі з почесним консулом України в Королівстві Нідерланди Карелом Бургером Дирвеном.

У чому проблема?

У Миколаївській обласній військовій адміністрації розповідали, що після окупації частини Миколаївщини та бойових дій на її території 288 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь потребували перевірки щодо можливого замінування або забруднення вибухонебезпечними предметами.

Станом на 23 червня 2023 року обстежено 57 тисяч гектарів сільськогосподарських земель, з них 10 500 тисяч підлягають розмінуванню і 6 700 гектарів вже розміновано.

Як пояснив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС України, полковник Сергій Рева, серед усієї площі замінованих територій України майже 13,5 тисячі квадратних кілометрів — це акваторії водних об'єктів, акваторії Чорного та Азовського морів. Із них приблизно 7,3 тисячі кілометрів — декуповані території.

Яке рішення?

У Миколаєві приватна компанія власним коштом будує перше судно для розмінування, яке передадуть Державній службі з надзвичайних ситуацій. Загалом у планах виготовити 15 таких суден.

Як це працює?

Зі слів Різака, судно планують використовувати для розмінування міжнародних внутрішніх водних шляхів.

"Ми сподіваємось на підтримку донорів та держави, що дозволить нам виготовити 15 суден для потреб ДСНС, адже наразі в Україні заміновано понад 16 тисяч квадратних кілометрів акваторії", — наголосив представник "Нубілону".

Він додав, що попри війну компанія відновила промисловий обробіток алюмінію для суднобудування.

Крім того, Різак наголосив, що в порту Миколаєва через війну росії проти України заблоковано 110 суден під різними прапорами, з них 70 — належать "Нубілону".

"До війни судна компанії перевалювали до 22 тисяч тонн зерна на добу на рейді. Потрібно відтворити досвід Миколаєва з перевалки зернових вантажів на рейді, сформувати зовнішній рейд для морського порту Ізмаїл біля виходу з гирла Бистре на Дунаї, ефективно використовувати наш флот та знизити вартість логістики", — розповів представник компанії.

Нагадаємо, що український агрохолдинг Нібулон став оператором протимінної діяльності та отримав перший сертифікат для проведення робіт з гуманітарного розмінування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: