fbpx
Сьогодні
14:57 15 Лип 2023

Президент зустрівся з Главою Південної Кореї: обговорили формулу миру й не тільки

English version here

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

З лідером Південної Кореї Юн Сок Йольом, який прибув 15 липня до Києва з неанонсованим візитом, зустрівся президент України Володимир Зеленський.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал президент Володимир Зеленський.

"Сьогодні в Україні – президент Республіки Корея Юн Сок Йоль та перша леді Кім Кон Хі. Під час цього візиту – першого в історії наших відносин – ми обговорюємо все те, що важливо для нормального і безпечного життя людей, для міжнародного порядку, заснованого на правилах", зазначив Глава держави.

Зі слів президента, під час зустрічі сторони порушили питання:

  • повернення депортованих дорослих й дітей;
  • реалізацію української формули миру;
  • підготовки Глобального саміту миру;
  • продовольчої й енергетичної безпеки;
  • економічної співпраці.

"Впевнений, що разом ми дамо більше сили нашим народам і глобальним позиціям України та Республіки Корея", – додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що 15 липня, до України з неоголошеним візитом прибув президент Південної Кореї Юн Сок Йол та його перша леді Кім Кен Хі.

Що відомо про допомогу України від Південної Кореї

Нагадаємо, 13 липня, Польща та Південна Корея сьогодні домовилися про участь у відбудові України та підписали меморандум про співпрацю в галузі післявоєнного відновлення.

Як писала Рубрика, в кінці травня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та міністерство землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея підписали Меморандум про посилення співпраці у сфері відновлення України.

Під час зустрічі високопосадовцями та представниками бізнесу Республіки Корея заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна презентувала ключові пріоритети відновлення на 2023 рік.

Окрім того, нещодавно Південна Корея надала нелетальну допомогу для України, яка бореться проти російської агресії.

До того ж, Україна отримає від Південної Кореї платформи розвитку "розумного міста"

Попри те, що Південна Корея – великий експортер зброї, поки що країна виключала можливість відправки летального озброєння Україні, обмежуючись нелетальною допомогою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: