fbpx
Сьогодні
13:18 16 Лип 2023

У Повітряних Силах пояснили, чому ППО не може збивати ворожі дрони та ракети якомога далі від міст

[;ua]Фото: Ілюстративне DEFENCE UAPhoto:Illustrative DEFENCE UA

Для того, щоб не дозволити російським окупантам легко виявляти прогалини у протиповітряній обороні, українським Силам оборони доводиться розташовувати засоби ППО поблизу населених пунктів.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Як пояснив полковник, для ефективної повітряної оборони країну потрібно взяти у кільце. Однак поки Україна не має достатньої кількості засобів, щоб зробити це.

"Засоби ППО різні – середнього та малого радіуса дії, є винищувальна авіація, а є мобільні вогневі групи. Те, що у нас зараз є, а це і старі радянські системи, і те, що нам надали партнери – його недостатньо, щоб ми взяли Україну в кільце ППО так, щоб миша не проскочила", підкреслив речник.

Саме тому захисники розташовують системи та засоби ППО біля окремих населених пунктів, щоб утворити кільце.

Ігнат підкреслив, що за можливості засоби ППО розташовують якомога щільніше, щоб знищувати ворожі цілі.

"Якщо засоби ППО розмістити далі, то противник скористається прогалинами. Зараз немає іншого способу, окрім як ставити засоби ППО ближче до населених пунктів", – зазначив він.

Що відомо про повітряні російські атаки останнім часом

Нагадаємо, що з кінця квітня російські окупанти збільшили кількість атак по тилових регіонах України. Для цього російські загарбники частіше використовують безпілотники іранського виробництва та атакують вночі.

Окрім того, російська армія почала частіше запускати ракети різного типу, щоб заплутати українську ППО. Зокрема, окупанти використовують крилаті ракети, балістику та гіперзвукові "Кинджали".

Так, у ніч на 15 липня над Україною Сили ППО збили чотири бойові дрони із 6-ти.

Також, 13 липня, протиповітряна оборона України знищила усі 20 безпілотників Shahed, якими атакували росіяни та 2 крилаті ракети "Калібр".

Окрім того, у ніч на 11 липня російські загарбники вчергове атакували Україну ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131. ЗСУ пізніше оприлюднили відео, як знищували ворожі дрони.

Як писала Рубрика, повітряники оприлюднили відео до Дня зенітних ракетних військ, в якому показали, як різні підрозділи ПС щоденно знищують повітряні цілі росіян.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: