fbpx
Сьогодні
13:42 15 Лип 2023

Рішення для відбудови: Південна Корея планує запропонувати Україні проєкти відновлення на $52 мільярди

English version here

Фото: З відкритих джерел

Усебічну підтримку як державного, так і приватного секторів для проєктів відновлення України вартістю 52 мільярди доларів планує запропонувати Південна Корея.

Про це повідомляє Yonhap, пише Рубрика.

У чому проблема?

Після закінчення війни українцям потрібні швидкі й ефективні дії для відновлення громади, культури, навколишнього середовища та економіки населених пунктів.

Оскільки, щоб все відбудувати своїми силами Україні потрібні будуть десятиліття, допомагати у цьому будуть різні країни-союзники, зокрема і Південна Корея.

Яке рішення?

Як писала Рубрика, в кінці травня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та міністерство землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея підписали Меморандум про посилення співпраці у сфері відновлення України.

Як це працює?

"У травні Україна через міжурядовий канал співпраці подала запит на участь південнокорейських компаній у приблизно 5 000 будівельних проєктах вартістю 20 мільярдів доларів", наголосив економічний секретар президента Південної Кореї Чой Санг-мок.

Як підкреслив він, уряд розпочне оцінку будівельних майданчиків для модульних будинків, щоб швидко забезпечити житлом людей, а також школами та лікарнями.

Санг-мок також додав, що огляд цих місць буде проведено за кошти офіційної допомоги розвитку.

Уряд Південної Кореї також планує підтримати Україну наданням технічної допомоги для відновлення водної інфраструктури. Планують доповнити гуманітарну допомогу, яку вже надали після зруйнованої Каховської дамби.

Чой зазначив, що спеціалізована підтримка буде поширена на проєкти реконструкції під керівництвом приватного сектора, які зараз оцінюються в приблизно в 32 мільярди доларів.

Проєкти охоплюють різні сектори, включаючи:

  • атомні електростанції з малими модульними реакторами,
  • реконструкцію аеропортів,
  • будівельну техніку,
  • залізничний транспорт,
  • інформаційні технології.

"Навіть якщо конфлікт триває, а відбудова перебуває на ранніх стадіях, ми будемо готуватися до нашої ролі в проєктах відбудови настільки старанно, наскільки того бажатиме український уряд", резюмував Чой.

Нагадаємо, що 15 липня, до України з неоголошеним візитом прибув президент Південної Кореї Юн Сок Йол та його перша леді Кім Кен Хі.

Що відомо про допомогу України від Південної Кореї

Нагадаємо, 13 липня, Польща та Південна Корея сьогодні домовилися про участь у відбудові України та підписали меморандум про співпрацю в галузі післявоєнного відновлення.

Як писала Рубрика, в кінці травня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та міністерство землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея підписали Меморандум про посилення співпраці у сфері відновлення України.

Під час зустрічі високопосадовцями та представниками бізнесу Республіки Корея заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна презентувала ключові пріоритети відновлення на 2023 рік.

Окрім того, нещодавно Південна Корея надала нелетальну допомогу для України, яка бореться проти російської агресії.

До того ж, Україна отримає від Південної Кореї платформи розвитку "розумного міста".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: