fbpx
Сьогодні
10:57 25 Тра 2023

WSJ: Південна Корея надала Україні сотні тисяч снарядів

English version here

Фото: З відкритих джерел

Південна Корея, через Сполучені Штати після тривалого спротиву Сеулу постачанню зброї, направила в Україну сотні тисяч артилерійських снарядів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Wall Street Journal.

WSJ із посиланням на неназвані джерела повідомляє, що Сеул досяг "конфіденційної домовленості" з Вашингтоном про передачу снарядів до Сполучених Штатів для доставки в Україну після того, як Вашингтон минулого року попросив свого азіатського союзника про артилерійську підтримку.

У публікації WSJ йдеться, що офіційні особи Сеула "похолоднішали" після повідомлень ЗМІ про дискусії наприкінці минулого року, але "прорив" стався після того, як президент Південної Кореї Юн Сок Йоль відвідав Вашингтон минулого місяця для зустрічі з президентом Джо Байденом.

Відповідаючи на запитання щодо можливості постачання боєприпасів на Україну, радник Південної Кореї з національної безпеки Чо Те Ен заявив парламенту, що офіційні особи ухвалять рішення після спостереження за розвитком подій.

Чо сказав, що не планує відправляти снаряди ні безпосередньо, ні через Польщу, але не уточнив про співпрацю зі США.

Чон Ха-К'ю, представник міністерства оборони Південної Кореї, заявив у четвер, що вони вели переговори з Пентагоном про експорт боєприпасів, але у звіті WSJ є "неточні частини", відмовившись повідомити подробиці.

"Були різні обговорення та прохання, і наш уряд вживе відповідних заходів при всебічному розгляді військової та гуманітарної ситуації в Україні", – сказав Чон на брифінгу.

Союзник США та великий виробник артилерійських боєприпасів, Південна Корея досі виключала можливість відправки летальної допомоги Україні, незважаючи на зростаючий тиск з боку Вашингтона та Європи з метою поставок зброї.

Але президент Південної Кореї Юн Сок Йоль сказав квітні, що його уряд може не "наполягати лише на гуманітарній чи фінансовій підтримці", якщо цивільні особи в Україні зазнають великомасштабного нападу або через "ситуацію, яку міжнародне співтовариство не може змиритися".

Цього тижня президент Юн Сок Йоль на зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Сеулі заявив, що Південна Корея "ретельно вивчить" список озброєнь, які запросили президент Володимир Зеленський. Зміст цього списку не оголошувався.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: