fbpx
Сьогодні
16:23 13 Лип 2023

Рішення для відбудови: Південна Корея та Польща підписали меморандум щодо відновлення України

English version here

Фото: The Chosun Ilbo

13 липня, Польща та Південна Корея сьогодні домовилися про участь у відбудові України та підписали меморандум про співпрацю в галузі післявоєнного відновлення.

Про це повідомляє The Chosun Ilbo, пише Рубрика.

У чому проблема?

Російські окупанти щодня вже понад півтора року руйнують цивільні будинки, інфраструктурні критичні об'єкти, а також історичну архітектурну спадщину України. 

Після закінчення війни українцям потрібні швидкі й ефективні дії для відновлення громади, культури, навколишнього середовища та економіки населених пунктів. Оскільки, щоб все відбудувати своїми силами Україні потрібні будуть десятиліття.

Яке рішення?

Президент Юн Сок Йоль, який відвідав Варшаву з офіційним візитом, провів зустріч на вищому рівні з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Як це працює?

Лідери двох країн підписали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю в галузі відновлення України.

Однак про деталі цього меморандуму поки що не повідомляють.

"Ми домовилися, що Південна Корея і Польща можуть бути оптимальними партнерами з питань відновлення України", наголосив лідер Південної Кореї.

Також Юн Сок Йоль сказав, що він разом із Дудою погодилися працювати в дусі солідарності один з одним, щоб захистити міжнародний порядок, заснований на нормах.

"Ми вирішили продовжувати підтримувати його", додав він.

Як писала Рубрика, в кінці травня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та міністерство землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея підписали Меморандум про посилення співпраці у сфері відновлення України.

Під час зустрічі високопосадовцями та представниками бізнесу Республіки Корея заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна презентувала ключові пріоритети відновлення на 2023 рік.

Окремо обговорювались проєкти концесії порту Чорноморська, розвиток Дунайського кластеру та підтримка "зернової ініціативи".

Представників Республіки Корея зацікавила цифрова екосистема управління відбудовою DREAM, яку впроваджує Мінвідновлення.

Нагадаємо, нещодавно Південна Корея надала нелетальну допомогу для України, яка бореться проти російської агресії.

Також раніше повідомляли, що Польща передала десяток бойових гелікоптерів Мі-24 Україні для боротьби проти російської агресії.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: