fbpx
Сьогодні
21:30 10 Лип 2023

Південна Корея направила Україні партію нелетальних військових вантажів

English version here

Фото: З відкритих джерел

Уряд Південної Кореї перед самітом НАТО у Вільнюсі виділив Збройним силам України пакет нелетальної військової допомоги.

Як пише Рубрика, про це повідомляє Yonhap із посиланням на заяву Міноборони країни.

Зазначається, що південнокорейська влада направила до Європи літак із гуманітарною допомогою та нелетальними військовими засобами для України.

"Ми ухвалили рішення про відправку додаткових військових вантажів з урахуванням запитів України. У зв'язку з цим ми направили військово-транспортний літак для перевезення відповідних матеріалів", – сказали один із чиновників оборонного відомства Південної Кореї.

Зміст нового пакету військової допомоги не розкривається, але зазначається, що влада країни зробила кроки щодо його надання після того, як президент Південної Кореї Юн Сук Ель у понеділок відправився до Литви для участі в саміті НАТО.

Зауважимо, що Південна Корея надіслала різні форми нелетальної допомоги Україні у її протистоянні російському вторгненню, проте відхилила запити Києва про надання летальної зброї.

Нагадаємо, Південна Корея пообіцяла надати Україні $230 мільйонів доларів на допомогу.

Раніше влада країни заявляла, що Сеул може розширити підтримку України, вийшовши за межі гуманітарної та економічної допомоги у разі "великомасштабного нападу рф на цивільне населення".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: