fbpx
Сьогодні
17:18 22 Тра 2023

Україна отримає від Південної Кореї платформи розвитку "розумного міста": навіщо це рішення

English version here

Фото: З відкритих джерел

Міністр земель, інфраструктури та транспорту Південної Кореї Вон Хі Рьон вирушив до Польщі, де планує зустрітися з українськими посадовцями й обговорити проєкти повоєнної відбудови нашої країни.

Про це з посиланням на офіс корейського міністра повідомляє Yonhap, передає Рубрика.

У чому проблема?

Українська сторона, ідеться в повідомленні, висловила високі очікування стосовно участі південнокорейських компаній у різних проєктах відновлення, в тому числі таких, як будівництво нових ядерних реакторів та інфраструктури для виробництва водню й електрогенерації.

Яке рішення?

За три дні перебування в Польщі Вон має намір зустрітися з місцевими та українськими високопосадовцями й обговорити участь Південної Кореї в проєктах відбудови нашої країни після завершення війни з росією.

Як це працює?

Планується, зокрема, що він підпише меморандум про взаєморозуміння з Міністерством інфраструктури України, який передбачатиме передачу Південною Кореєю ноу-хау та платформ розвитку "розумного міста". Вони включають системи міського транспорту та комунікацій на основі ІТ і передових промислових рішень.

У лютому Південна Корея оголосила про плани надати Україні допомогу в розмірі $130 мільйонів на додачу до торішніх $100 мільйонів. А минулого тижня міністр фінансів Чу Кюн Хо підписав попередню угоду з Україною про надання кредитів під низькі відсотки в рамках проєкту Фонду співробітництва та економічного розвитку.

Зазначимо, що 21 травня президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв Україні додаткову допомогу нелетального характеру під час першої в історії зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Хіросімі.

Довідка

Нагадаємо, Рубрика писала, що Україні для відновлення може знадобитись близько 50 млрд доларів на рік.

Також, під час війни проблеми містобудування в Україні стало видно, як під збільшувальним склом.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: