fbpx
Сьогодні
13:20 15 Лип 2023

Залужний підтвердив свої наміри щодо звільнення Криму: мене ніхто не зупинить

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що хоче звільнити Крим, як тільки в нього з'являться потрібні засоби.

Про це керманич ЗСУ розповів в інтерв'ю The Washington Post.

"Щойно в мене з'являться засоби, я щось зроблю. Мені начхати — ніхто мене не зупинить", підкреслив генерал.

Залужний пояснив, що Україна насьогодні сильно залежить від постачання боєприпасів від партнерів. А вони своєю чергою не встигають задовольняти потреби українських військ.

Окрім того, Головнокомандувач також наголосив, що війська України використовують зброю українського виробництва "для частих ударів через кордон, які Київ офіційно ніколи не визнає своїми".

"Щоб врятувати свій народ, чому я повинен питати в когось дозволу, що робити на території ворога? Мені чомусь доводиться думати, що мені там нічого не дозволено. Чому? Тому що путін … застосує ядерну зброю? Дітям, які вмирають, байдуже", — сказав головнокомандувач.

"Це наша проблема, і нам вирішувати, як вбити цього ворога, якого на війні можна і треба вбивати на його території.

Якщо наші партнери бояться використовувати свою зброю, ми вбиватимемо своєю. Але лише стільки, скільки необхідно", додав він.

Видання також пише, що на цей час головнокомандувач ставить собі завдання: "Як я можу зменшити втрати людей?"

Адже, кожен ранок він починає з того, що дізнається, скільки солдатів загинули чи поранилися, виконавши його наказ напередодні. Залужний сказав, що відкладає тугу на потім. Зараз траур відволікав би його від важливої ​​роботи.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що для України війна не закінчиться, допоки не будуть звільнені всі тимчасово окуповані росією українські території, включно з Кримом.

Як писала Рубрика, в Україні для роботи на звільнених від окупаційних військ рф територіях розпочався прийом анкет до резерву держслужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: