fbpx
Сьогодні
08:59 27 Чер 2023

"Беларускі Гаюн": у Білорусі приземлився літак Пригожина

Євгеній Прігожин, керівник приватної військової компанії “Вагнер”

У вівторок, 27 червня, літак засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина здійснив посадку на одному з військових аеродромів Білорусі.

Про це повідомляє моніторинга група "Беларускі Гаюн".

"Бізнес-джет Євгена Пригожина (рег. номер RA-02795) здійснив посадку на військовому аеродромі Мачулищі під Мінськом о 07:40", – йдеться у повідомленні.

У Білорусі приземлився літак Пригожина, - "Гаюн"

Як повідомляє моніторингова група, ще один бізнес-джет прилетів з Росії о 7:58.

"Бізнес-джет BAe 125-800B з реєстр. номером RA-02878 вилетів із Санкт-Петербурга і приземлився на військовому аеродромі Мачулищі о 7:58", – додали в "Беларускі Гаюн".

Що відбувається навколо пвк "вагнер"

23 червня, пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Найманці пригожина 24 червня захопили військові об'єкти в Ростові, зокрема штаб Південного військового округу рф та аеродром, а також узяли під свій контроль військові об'єкти в місті ВоронежКолона ПВК "Вагнер" була й у Липецькій області. Російська влада вже готувалася до облоги Москви.

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що власник пвк "Вагнер" у розмові з Лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф.

Згодом пригожин і сам підтвердив, що його найманці розвертають свої колони й ідуть у зворотному напрямку. За його словами, найманці за добу "пройшли, не доходячи 200 км до Москви".

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він "піде до Білорусі". А "вагнерівців" влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, "є слово президента росії".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: