fbpx
Сьогодні
19:53 30 Тра 2023

Кабмін затвердив новий тариф на електроенергію для населення

Кабінет Міністрів затвердив новий тариф на електроенергію для населення, підвищивши його до 2,64 грн з 1 червня.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в етері телемарафону, передає Громадське.

Він пояснив, що масштабна кампанія з ремонту та відновлення пошкоджених унаслідок російських обстрілів електромереж, яка ведеться в цей час, потребує фінансування.

"Ми також втратили великий обсяг генерувальних потужностей, за допомогою яких підтримували пільговий тариф … Сьогодні ситуація справді критична. Ми шукали різні варіанти, щоб підготуватись до наступного опалювального сезону. Якщо ми зараз цього не зробимо, то наступної зими матимемо проблеми зі світлом, не зможемо підготуватися до неї", — наголосив Галущенко.

За його словами, Міненерго відпрацювало з регулятором різні розрахунки та знайшло «мінімально можливе підвищення, щоб підтримати енергосистему й підготуватися до наступної зими».

Довідка

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), просила встановити тариф у 2,88 грн/кВт-год. А втім, уряд підвищив тариф на електроенергію для населення до 2,64 грн з 1 червня.

В Україні наразі діють три тарифи: два «соціальні» для населення та один ринковий — для бізнесу. Побутові споживачі, які використовують на місяць менше ніж 250 кВт-год, платять 1,44 грн за кВт-год. Ті, хто використовує більше — 1,68 грн за кВт-год.

Ціна для юридичних осіб, яка включає вартість електроенергії, ПДВ, тариф на розподіл, передавання, диспетчеризацію та постачання, перевищує 6 грн за кВт-год.

Нагадаємо, уряд України вирішив зберегти діючі тарифи на електроенергію до 30 квітня.

У квітні  у Міненерго заявили, що тарифи на електрику доведеться збільшити.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: