fbpx
Сьогодні
13:57 10 Бер 2023

Міністр енергетики України закликав МАГАТЕ позбавити рф членства в організації

Фото: twitter.com/iaeaorg

Міністр енергетики Герман Галущенко після 15-ї масованої ракетної атаки на українську енергетичну інфраструктуру закликав МАГАТЕ позбавити Росію членства в Агентстві.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

У четвер відбулось екстрене засідання Консультативної ради високого рівня щодо чергового масованого ракетного обстрілу росіянами енергетичної інфраструктури України.

Очільник Міненерго зазначив, що удари були націлені на об'єкти теплової генерації та системи передачі, обстрілами пошкодили лінію зв'язку, яка живила Запорізьку АЕС.

За декілька годин українські енергетики відновили електропостачання ЗАЕС від енергосистеми України, вкотре врятувавши станцію від можливої аварії.

"росія цілить в об'єкти критичної, цивільної інфраструктури, навмисно руйнує лінії зв'язку найбільшої в Європі атомної станції. Своїми діями агресор продовжує шантаж усього світу ядерною катастрофою. Що ще має зробити росія, аби світ відреагував та зупинив співпрацю із росатомом? Ми закликаємо наших партнерів зробити рішучі кроки – запровадити санкції проти ядерної галузі агресора та позбавити росію переваг членства у МАГАТЕ", – наголосив Галущенко.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: