fbpx
Сьогодні
21:40 26 Сер 2022

Забезпечення енергосектору власним вугіллям є ключовим завданням для галузі цього опалювального сезону, – Галущенко

Міністр енергетики Герман Галущенко провів селекторну нараду з нагоди 30-го, ювілейного Дня шахтаря. У заході взяли участь голови галузевих профспілкових організацій Андрій Зимін та Михайло Волинець, а також керівництво вуглевидобувних підприємств.

Герман Галущенко наголосив, що вугільна галузь значно постраждала від воєнної агресії росії, проте для забезпечення енергетичної безпеки держави має докласти максимум зусиль для забезпечення паливом теплової генерації.

«Цей опалювальний сезон буде дуже складним не лише в Україні, вся Європа готується до найскладнішої зими. Забезпечення вугіллям в такій ситуації є ключовим завданням, і ми вже маємо відповідні плани, як це зробити», – зазначив Герман Галущенко.

«Ми маємо в першу чергу розраховувати на власний видобуток вугілля, в ідеалі – видобувати стільки, щоб забезпечити власні потреби повністю. А після покриття внутрішніх потреб наше вугілля може стати експортним товаром для країн Європи, які зараз зацікавлені у цьому ресурсі. Вугільна галузь зараз має великі перспективи і значний потенціал для розвитку», – наголосив міністр.

Герман Галущенко зазначив, що з нагоди Дня шахтаря більше 600 працівників вуглевидобувних підприємств нагороджено міністерськими та урядовими відзнаками, і привітав гірників з прийдешнім святом.

«Пишаюся тим, як ви робите величезну, складну справу у цей найважчий період нашої історії. Багато з вас безпосередньо зіткнулися з жахіттями війни. Є відчуття неймовірної гордості за ваші героїчні вчинки! Герої серед нас, і ми дійсно вами пишаємося! Бажаю всім нам якнайшвидшої перемоги!», – наголосив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: