fbpx
Сьогодні
14:35 01 Лип 2023

В Уряді заявили, що держава профінансує українцям курси англійської мови: навіщо це рішення

English version here

Оскільки англійська мова стане обов'язковою в усій системі освіти, то держава планує фінансувати курси з вивчення англійської мови і робитиме це через програму єПідтримка.

Про це заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Рубрика.

У чому проблема?

Англійська мова – це мова дипломатії, бізнесу, науки та інших важливих сфер. Сьогодні 1,5 млрд людей вже знають англійську і приблизно 1 млрд починають вчити. ЇЇ офіційно визнали 196 країн світу.

Євроінтеграційні прагнення України визначають, зокрема, і визнання європейських стандартів у сфері мовної політики.

Зазначимо, що до Верховної Ради президент Зеленський подав законопроєкт щодо англійської мови як мови міжнародного спілкування.

Яке рішення?

"Англійська мова стане обов'язковою в усій системі освіти. Держава оплачуватиме курси вивчення англійської мови через програму єПідтримка. Робитимемо все, щоб кожен українець мав можливість говорити англійською", наголосив Шмигаль.

Як це працює?

Своєю чергою, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров уточнив, що для поширення англійської мови в Україні будуть залучати англомовних волонтерів.

"Держава оплачуватиме спеціальні курси. Залучатимемо англомовних волонтерів у школи, проводитимемо розмовні клуби. Також запустимо окремий портал з безоплатними уроками та курсами. Робитимемо все, щоб кожен українець розмовляв англійською", — уточнив Федоров.

Окрім того, зі слів очільника міністерства, англійська мова стане обов'язковою у всій системі освіти.

"Від дитячих садочків до університетів, від дошкільнят до науковців. Держава підтримуватиме професійний розвиток освітян та бажання покращувати свої знання з англійської мови", підкреслив Федоров.

Нагадаємо, Кабмін готує законопроєкт, що закріпить англійську в Україні як мову міжнародного спілкування. Також в уряді працюють над рішеннями, які зроблять вивчення англійської доступнішим для всіх охочих.

Як писала Рубрика, про історію русифікації нашої мови та культури відтепер можна дізнатися у застосунку "Лінгвоцид", який створили українські розробники.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: