fbpx
Сьогодні
18:52 17 Чер 2023

В Україні готують законопроєкт про закріплення англійської як мови міжнародного спілкування

English version here

Фото: t.me/Denys_Smyhal

В уряді готують проєкт закону, який закріпить англійську як мову міжнародного спілкування, також напрацьовують рішення, які зроблять вивчення англійської доступнішою для всіх охочих.

Про це повідомляє Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

"Україна відкрита для світу. Паралельно з інтеграцією України в ЄС посилюємо співпрацю з міжнародною спільнотою. Разом із цим зростає потреба в людях зі знанням англійської мови. Її вивчення має стати більш доступним для українців", – йдеться у повідомленні.

Шмигаль зазначив, що провів нараду з цього питання за участю Мінцифри та Мінкульту.

"Готуємо проєкт закону, який, зокрема, закріпить англійську як мову міжнародного спілкування. Водночас напрацьовуються рішення, які зроблять вивчення англійської доступнішою для всіх охочих", – підкреслив Прем'єр.

Він додав, що після перемоги розпочнеться масштабний проєкт відновлення України.

"Очікуємо прихід низки іноземних компаній та інвесторів, які розвиватимуть тут свій бізнес і створюватимуть робочі місця. Англійська мова відкриває широкий доступ до знань, ринку праці, інформаційних та культурних продуктів, вищої заробітної плати. Ці переваги мають отримати й українці, що допоможе затвердженню України як регіонального лідера", – відзначив Шмигаль.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: