fbpx
Сьогодні
13:51 01 Лип 2023

Санчес звернувся до Верховної Ради та пообіцяв новий пакет допомоги Україні у розмірі 55 млн євро

English version here

Україна отримає від Іспанії новий пакет допомоги на суму 55 млн євро, оскільки Мадрид обіцяє Києву довгострокову підтримку.

Про це заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, пише El Mundo.

Як зазначають у виданні, очільник іспанського уряду 1 липня виступив у Верховній раді України. Він зазначив, що Іспанія як головуюча в Європейському Союзі буде підтримувати український народ.

"Сьогодні, 1 липня, Іспанія бере на себе велику відповідальність за головування в Раді Європейського Союзу протягом наступних шести місяців", підкреслив Санчес.

Іспанський прем'єр наголосив, що Україна може розраховувати на довгострокову підтримку з боку Іспанії. Санчес повідомив про виділення нового пакету допомоги на 55 млн євро.

З них 51 млн надійде через Світовий банк для підтримки малого і середнього бізнесу в Україні. Решта піде на відновлення шкіл.

"Я хотів вам сказати, що ми з вами і ми будемо стільки, скільки буде потрібно . Я хотів сказати вам, що ми підтримуватимемо Україну, незалежно від ціни", підкреслив прем'єр.

Яке відношення Іспанії  щодо вступу України до НАТО та ЄС

Іспанський прем'єр наголосив, що ЄС продовжує підтримувати Україну, яка відстоює європейські цінності у війні з рф.

"Європейський Союз був створений для запобігання новим війнам. Ми вирішили об'єднатися, бути "єдними в різноманітності", і це зробило нас сильнішими. Європа з вами, а ви єдині з Європою", – додав прем'єр.

Під час свого виступу в Верховній Раді очільник іспанського уряду також приділив увагу членству України в НАТО. Він підтримав створення Ради Україна-НАТО.

"Ми наближаємося до саміту НАТО у Вільнюсі, який продовжить зобов'язання, взяті нами минулого року в Мадриді.

Іспанія підтримує сприяння політичній участі України через створення Ради Україна-НАТО, куди вас уже запрошують як повноправного члена", зауважив він.

Довідка

Як писала Рубрика, 1 липня до столиці України приїхав з офіційним візитом прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Також варто зазначити, що Іспанія починає головувати в Раді ЄС, тому мета візиту Санчеса – підтвердити підтримку України з боку Іспанії та Європейського союзу.

Відмітимо, що президент Володимир Зеленський сподівається, що під час головування Іспанії в Раді ЄC Україні вдасться отримати вплив у Латинській Америці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: