fbpx
Сьогодні
Відео 10:29 01 Лип 2023

До Києва у перший день свого головування у Раді ЄС прибув прем'єр Іспанії Санчес

English version here

1 липня до столиці України приїхав з офіційним візитом прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Про це повідомляє Рубрика.

У своєму Twitter вранці 1 липня Педро Санчес опублікував кадри з київського вокзалу.

"Вже у Києві. Я хотів, щоби перша подія головування Іспанії у Раді ЄС була в Україні з Володимиром Зеленським", – написав Санчес.

Як зазначають, Санчес зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським.

"Я передам уряду та парламенту всю європейську солідарність. Ми підтримуватимемо український народ доти, доки до Європи не повернеться мир", — заявив Санчес після прибуття до столиці України.

Нагадаємою що 1 липня Іспанія починає головування в Євросоюзі, і Санчес вирішив саме цього дня відвідати Україну на запрошення Зеленського.

На відміну від більшості візитів іноземних топ-гостей, які тримають у таємниці до останнього, про візит Санчеса було відомо заздалегідь. Президент Володимир Зеленський анонсував його під час онлайн-виступу на засіданні Європейської ради. 

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес раніше заявив, що пріоритетом іспанського головування в Європейському Союзі буде "збереження єдності Європи перед обличчям російської агресії" в Україні.

Як відомо, це вже третій приїзд іспанського прем'єра до України після початку російської агресії. Зокрема, він відвідував Київ 23 лютого, а також приїжджав у квітні минулого року.

Як писала Рубрика, президент Володимир Зеленський сподівається, що під час головування Іспанії в Раді ЄC Україні вдасться отримати вплив у Латинській Америці.

Довідка

Нагадаємо, 1 січня 2023 року, Чехія передала Швеції головування у Раді Європейського Союзу та запевнила Україну у подальшій підтримці.

Також Рубрика повідомляла, що на у грудні минулого року російська федерація розпочала процедуру денонсації угод, стороною яких вона була як країна-учасниця Ради Європи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: